Křupavé kousky jahod plné živin!!!! Takové jsou naše mrazem sušené jahody!! Jsou čistě přírodní! Neobsahují ž...
79 Kč
skladem
Detail„Lahodný mix mrazem sušeného ovoce!!! Najdete zde křupavé kousky banánu, jahod a borůvek. Celý mix je navíc č...
99 Kč
skladem
Detail„Mrazem sušené jahody obalené do holandské jogurtové čokolády!Jahody se suší tzv. lyofilizací, tedy hlubokým ...
od 39 Kč
skladem
Detail„Co takhle obalit slaďoučké jahody do hořké čokolády?Ano! Tento kontrast chutí funguje dokonale!Kdo neochutná...
109 Kč
skladem
Detail„Slaďoučké jahody v kombinaci s lahodnou, sladko-kyselou chutí jogurtové polevy!Takové jsou naše jahody v jog...
109 Kč
skladem
Detail„Mandle JAHODOVÉ v bílé čokoládě patří mezi naše TOP produkty!!! Zavřete oči a představte si jádra mandlí, ob...
129 Kč
skladem
Detail
Znáte větší slast, než když máte pusu plnou sladkých, šťavnatých jahod? Kdo by odolal jejich omamné vůni a lahodné, sladké chuti? Neznáme nikoho takového! Nejlepší jsou čerstvé, které jsme si právě natrhali. Bohužel, je to ovoce, které je sezónní, a proto není ve všech obchodech po celý rok běžně k sehnání.
Skvělým řešením jsou jahody sušené, protože si je nemusíte nikdy odpírat. Chutnají báječně a obsahují všechny vitamíny a minerály. Jejich chuť bývá dokonce výraznější. Je to tím, že v nich chybí voda, která se při sušení odpařila.
Vitamín C a lehce stravitelná vláknina se sice objevují v ovoce a zelenině běžně, ovšem v případě jahod byla Matička příroda skutečně štědrá.
1. Najdeme tu i vitamíny řady A, B, dále D a E.
2. Z minerálů zmiňme zinek, fosfor, draslík, kobalt, fluor, měď, selen, sodík a železo.
3. Jahody jsou vynikající zásobárnou manganu, který pro naše zdraví odvádí záslužnou práci.
Jahody rostou na obrovských plantážích, odkud se vyvážejí do celého světa. K největším pěstitelům v současnosti patří Spojené státy, Francie, Polsko, Japonsko, Rusko a slunná Itálie.
Na jahodách si v přírodě touží smlsnout celá řada drobných škůdců. Některé napadají celou rostlinu, jiné pouze listy nebo kořeny. Toto ovoce bývá náchylnější i na výskyt některých chorob a jeho chuť bývá často hodně závislá na počasí, potřebují totiž hodně sluníčka.
Jahody nechyběly na honosných panovnických hostinách už ve starověku, kdy se pod dobrotami stoly doslova prohýbaly. Francouzský král Ludvík XV., respektive jeho zahradník, se zasloužili o to, aby světlo světa spatřila odrůda Jahodníku velkoplodého, která patří k nejoblíbenějším i v dnešních dnech. Jestlipak jste věděli, že ve skutečnosti nejíte plod, ale okvětní lůžko? Plodem jsou totiž až malá, tmavá zrníčka na povrchu jahod.