Již 22 let na trhu

Rychlá expedice
po celé ČR

Doprava ZDARMA
od 1500 Kč

Nejširší nabídka
suchých plodů v ČR

Dárky ke každé
objednávce

Karamelové fondány a nugáty

Už jste ochutnali naše karamelové fondány a nugáty? Pokud ne, ihned to napravte!
Jsou vyráběny tradiční recepturou ve formě obrovského čokoládového a vanilkového plata, která se vrství na sebe. Po vychladnutí se vytvoří jednotný fondán, který je nakonec nasekán na úhledné kostičky. Mezi naše nejoblíbenější patří karamelový fondán DUO vanilka a čokoláda, Sojový nugát a Nugát mandlový bílý, který je jako měkký turecký med! Tyto opravdu musíte ochutnat!


Nugát mandlový bílý (měkký turecký med)

„Jako měkoučký turecký med!Tak chutná náš nugát mandlový bílý! Je sladký tak akorát a díky kouskám mandlí i p...

99 Kč

skladem

Detail

Karamelový fondán vanilka

„Měkoučké vanilkové karamelky? Ano, tak přesně chutná náš karamelový fondán vanilka! A vanilka jim dodává ten...

89 Kč

skladem

Detail
TOP

Karamelový fondán SLANÝ KARAMEL

Unikátní kombinace chutí karamelového fondánu a mořské soli. To je naše novinka: Karamelový fondán SLANÝ KARA...

99 Kč

skladem

Detail

Karamelový fondán rozinka, rum

„Ochutnejte karamelky s kousky rozinek a jemným rumovým aroma!Takový je náš karamelový fondán rozinka a rum! ...

89 Kč

skladem

Detail

Karamelový fondán DUO (čokoláda, vanilka)

„Nejoblíbenější fondán na našem e-shopu!Takový je náš karamelový fondán DUO vanilka a čokoláda! Je vyráběn tr...

89 Kč

skladem

Detail

Karamelový fondán CAPPUCCINO

„Lahodné karamelky s typickým kávovým aroma? Ano, tak přesně chutná náš karamelový fondán CAPPUCCINO! A právě...

89 Kč

skladem

Detail
TOP

Arašídový nugát BEZ PALMÁČE

„Nová, upravená receptura tradičního arašídového nugátu. Nově bez palmového oleje.Na nové receptuře jsme si d...

od 129 Kč

skladem

Detail

Karamelový fondán a nugát

Karamelový fondán a nugát: sladkost, která se rozplývá na jazyku!!!

Karamel má svoji charakteristickou chuť a labužníci na ni nedají dopustit. Řekněte sami: co může být lepšího, než dát si do úst karamelový nugát a nechat ho, aby se rozplýval na jazyku?

Většinou se vyrábí z cukru takzvaným karamelizováním. Právě při tomto procesu, kdy dochází k pomalému zahřívání cukru, se jeho molekuly postupně mění a získávají svoji typickou jantarovou barvu a lehce pikantní sladkou příchuť.

Ačkoli výroba karamelek není nijak extra složitá, o to víc záleží na výběru nejlepších surovin. Právě v nich je ukryto tajemství této sladké dobroty, kterou známe všichni od útlého dětství. Aby ne, když se vyrábí už téměř sto let a zájem o ni neopadá!

Řada z nás si bez vynikajících karamelek nedokáže představit ty nejkrásnější svátky v roce – Vánoce. I když patří k oblíbeným, tradičním pochoutkám a v mnoha rodinách nesmí na míse s vánočním cukrovím v žádném případě chybět, byla by chyba domnívat se, že je musíme připravovat sami doma. V obchodech jsou k dostání po celý rok.

Díky tomu, že svět si na nich pochutnává už dlouhé desítky let, se výrobci snaží jejich chuť zvýraznit či zlepšit, ať už přidáním kousíčků sušeného ovoce, medu, oříšků, vanilky, rozinek nebo rumu. Každý si může vybrat takové, které mu nejvíc lahodí.

Zajímavosti:

Za luxusní dárek lze považovat karamelky s kapkou značkové whisky, jejichž chuť ocení zejména muži.

Názvem této sladké pochoutky se inspirovala i spisovatelka Marie Pleskotová, která svou knihu nazvala lakonicky Karamelky.

V Polsku jsou pyšní na tradiční karamelky, kterým tu říkají „krówky“, což se dá volně přeložit jako „kravičky“. Tyto karamely jsou měkké, sladké a recept údajně pochází už z roku 1921.