Již 22 let na trhu

Rychlá expedice
po celé ČR

Doprava ZDARMA
od 1500 Kč

Nejširší nabídka
suchých plodů v ČR

Dárky ke každé
objednávce

Pistácie

Pro nás nejzajímavější a nejchutnější oříšek na celém světě! Proto máme pistácii v našem logu :)
Nejen, že jádra pistácií zaujmou svojí přirozeně zelenkavou barvou, loupání pistácií ze skořápek má pro mnoho lidí relaxační a uklidňující účinek! Vybíráme pro Vás ty nejlepší, přírodně otevírané pistácie o velikosti JUMBO, do kterých se zamilujete! Ochutnejte pistácie čistě naturální ve skořápce nebo naturální jádra pistácií loupaná. Milujete ochucené oříšky? Musíte vyzkoušet naše čerstvě pražené pistácie JUMBO solené ve skořápce. Jsou opravdu exkluzivní!!!

Pistácie pražené CHILLI a LIMETKA

Pistácie ve skořápce v prémiové kvalitě, ochucené vynikající kombinací lehce pikantního chilli a jemně kyselé...

287 Kč239 Kč

skladem

Detail

Pistácie JUMBO surové ve skořápce (nepražené, nesolené)

„Dáváte přednost čistě přírodním oříškům bez jakéhokoliv zpracování?Tyto naše pistácie jsou přesně pro Vás! J...

54 Kčod 45 Kč

skladem

Detail

Pistácie jádra VYLOUPANÁ surová

Naturální pistácie jsou vyloupané a nesolené v prémiové kvalitě. Díky své jemné chuti a dobré stravitelnosti ...

76 Kčod 63 Kč

skladem

Detail

Pistácie JUMBO ve skořápce pražené solené

Pražené a solené pistácie ve skořápce prémiové kvality. Jejich vynikající šťavnatá chuť je způsobena tím, že ...

58 Kčod 45 Kč

skladem

Detail

Chalva sezamová Izrael pistáciová tyčinka

„Sezamová chalva - pistáciová tyčinka je exotická pochoutka, která Vás nabije energií!A kousky pistácií si se...

29 Kč24 Kč

na objednávku

Detail
Novinka

100% Pistáciové máslo jemné

100% přírodní máslo z pistáciových jader vás uchvátí. Má perfektní, jemnou konzistenci, neobsahuje žádný přid...

328 Kč285 Kč

skladem

Detail

Vše o Pistáciích

Pistáciové oříšky mají zelenou barvu, úžasnou chuť a jakmile se objeví na talířku, zmizí rychleji než pověstná pára nad hrncem. Tyto ořechy patří k nejstarším na Zemi a milují je lidé na celém světě.

Chutnají fantasticky, ať už si je dáte solené, pražené, obalené v čokoládě, loupané nebo neloupané. Malé nebo velké balení, je jedno, co jste si přinesli domů. Než se nadějete, tak se po této dobrotě jen zapráší. A to je dobře! Oříšky jsou doslova nabité důležitými živinami, které jsou pro naše zdraví nepostradatelné. Obrovskou výhodou pistácií je, že oproti jiným ořechům obsahují méně tuků a jsou bohaté na bílkoviny.


 

Kde si pistáciové oříšky natrhám?

Oříšky rostou na stromě zvaném Řečík pistáciový. Jde o velmi odolnou dřevinu, kterou nezničí ani vedro, mráz nebo nedostatek vláhy. Nejstarší exempláře jsou na světě už 400 let a stále plodí. K největším pistáciovým velmocem patří Kalifornie ve Spojených státech, střední Asie a Střední východ. Aby se stromům dobře dařilo, potřebují mrazivé zimy a dlouhá, horká a suchá léta. Ovšem pozor, řečík pistáciový plodí jen jednou za dva roky a na první úrodu se čeká někdy i 20 let. Dospělý strom dá v průměru okolo 20 kilogramů oříšků. Ty se pak ještě ručně třídí, aby se k zákazníkům dostaly pouze ty nejlepší plody. Samotné oříšky chrání tvrdá, pootevřená skořápka.


 

Proč si pravidelně dopřávat pistáciové ořechy?

1. Jsou bohaté na bílkoviny a obsahují oproti jiným druhům ořechů méně tuků. V případě pistácií jde zejména o nenasycené mastné kyseliny, které našemu zdraví vyloženě prospívají.

2. Pistáciové oříšky jsou skvělou zásobárnou vitamínů a minerálů. Jmenujme vitamíny řady B, vitamín A, C, D, dále železo, hořčík, fosfor, zinek, mangan, selen, měď, draslík a vápník. Pokud jde o vitamín E, drží si pistácie mezi ve srovnání s ostatními ořechy výsadní postavení.

3. Nechybí ani tolik potřebná vláknina, kterou ocení zejména lidé se sedavým zaměstnáním.


 

Jak si co nejlépe pochutnat?

Někdo uzobává oříšky k vínu, další je považuje za vynikající zdravou svačinku. Přidávají se do zmrzlin, moučníků, dezertů a krémů, ale i do salátů nebo pikantních pokrmů. Jen těžko si bez nich lze představit tradiční baklavu, pochoutku, jejíž kolébkou byla Osmanské říše. Využít se dají i k přípravě pistáciového mléka.

Pistácie spolu s medem, datlemi, mandlemi a fíky patřily už před několika tisíci let k největším pochoutkám a zázrakům Země. A to trvá dodnes.