„Zlaté rozinky o velikosti JUMBO jsou největší zlaté rozinky na trhu!Díky své velikosti jsou tak slaďoučké a ...
119 Kč
skladem
Detail„Zlaté rozinky jsou pěkně slaďoučké, i když neobsahují žádný přidaný cukr!Skvěle se hodí do jakékoliv snídaňo...
od 35 Kč
skladem
Detail„Odrůda rozinek DARK FLAME JUMBO je vyhlášená svojí sladkou chutí, která je luxusní!Jsou to velké a šťavnaté ...
od 39 Kč
skladem
Detail„Nejoblíbenější rozinky na našem e-shopu!Rozinky Sultánky je speciální drobná odrůda rozinek z Turecka, která...
od 29 Kč
skladem
Detail„Mix rozinek v jogurtu, mléčné čokoládě a karamelové polevě!Pokud milujete rozinky, rozhodně je musíte zkusit...
119 Kč
skladem
Detail„S rozinkami rychle zaženete hlad a dobijete energii!Přírodní sladké rozinky v kombinaci s hořkou čokoládou j...
99 Kč
skladem
Detail„Rozinky o velikosti JUMBO v lahodné mléčné čokoládě!Typicky sladká chuť velkých rozinek se dokonale doplňuje...
99 Kč
skladem
Detail„Jste milovníci rozinek?Zkuste je i obalené do jogurtové polevy! Skvěle se hodí jako rychlá svačinka během ce...
99 Kč
skladem
Detail„Rozinky v karobové polevě?Ano, i takovou kombinaci chutí máme! Karob, známý také jako svatojánský chléb, oce...
99 Kč
skladem
Detail„Mix naturálních oříšků, velkých arašídů a naturálních rozinek!Tak vypadá naše studentská směs, a proto má ta...
od 35 Kč
skladem
Detail
Strom, kde by rostly rozinky, nikde na světě nenajdete. Jde totiž o sušené plody vinné révy. Ale pozor, ne každá seschlá bobule vinné révy je automaticky rozinka. Pro jejich výrobu sadaři sahají po těch nejsladších odrůdách. Váháte, jestli přibalit do kabelky nebo batohu sladkou tyčinku? Poradíme vám: vezměte si rozinky. Dodají vám energii, a ještě si na nich báječně pošmáknete.
Malé, velké, s pecičkami, bez, tmavé nebo světlé – hrozinek je na trhu celá řada. K nejznámějším patří velké, masité sultánky a menší, drobnější korintky bez peciček. Někdo uzobává rozinky jen tak, aby zahnal hlad. Dobře chutnají v ovesné kaši, pudinku, nákypu nebo žemlovce, a samozřejmě nesmí chybět v jablečném štrůdlu. Hospodyňky je přidávají do nejrůznějších moučníků, do omáček nebo ke zjemnění chuti u pečené zvěřiny.
Kdo chce zdravě posvačit, může vybírat mezi rozinkami natural, rozinkami v hořké čokoládě, v rumu a hořké čokoládě, v mléčné čokoládě, v jogurtu, v karobu a v karamelu. Nebo si dopřát delikatesu, a to rozinky tříbarevné, tedy máčené v jogurtu, karamelu a mléčné čokoládě.
Rozinky jsou nejenom velice dobré, ale také prospěšné pro naše zdraví. Cenné látky, které potřebujeme, jsou navíc v koncentrované podobě.
1. Minerální látky a stopové prvky zastupuje především hořčík, vápník, draslík, zinek, fosfor, chrom, železo a bór.
2. Z vitamínů je to A, B, C, E, a K, velký podíl připadá na vlákninu a některé druhy prebiotik.
3. Vysoký obsah fytonutrientů, v tomto případě účinných antioxidantů, je dalším důvodem, proč bychom měli hrozinky jíst tak často, jak to jen jde.
4. Velkou výhodou je nízký glykemický index, což znamená, že vás příjemně zasytí a na dlouhou dobu zasytí.
Spor o to, jestli se správně píše „rozinky“ nebo „hrozinky“, neměl a patrně ani nebude mít svého vítěze. Z jazykového hlediska se mohou užívat oba tvary. Podstatné je, že ať se přikloníte k jakékoli možnosti, na chuti tohoto báječného sušeného ovoce to nic nemění. Rozinky se suší buď horkým vzduchem nebo na sluníčku, kde zůstávají až dva týdny, dokud samy neodpadnou od stopky.