Jsme opravdoví milovníci zázvoru!
Zázvor bychom měli jíst ve zvýšené míře především v období chřipek. Také nás příjemně zahřeje, ať už jsme kdekoliv. Nenajdete v něm téměř žádný tuk, takže ho můžete jíst bez výčitek. Navíc obsahuje velké množství vlákniny, dále také vitamíny A, B1, B2, C a E. Vybírejte mezi několika druhy sušeného zázvoru: Zázvor kostky bez posypu krystalovým cukrem, zázvor plátky, zázvor kousky nešířený a pro milovníky čokolády máme také: zázvor v hořké čokoládě!
„Zázvor v hořké čokoládě je opravdová delikatesa!Spojení mírně pikantní chuti zázvoru spolu s hořkou čokoládo...
99 Kč
skladem
Detail„Plátky zázvoru jemně posypané cukrem jsou vynikající sladko-pikantní svačinkou!Zázvor bychom měli jíst ve zv...
od 39 Kč
skladem
Detail„Tyto kousky zázvoru jsou nejlepší na trhu!Proč? Neobsahují totiž síru a bílý rafinovaný cukr jako konzervant...
od 39 Kč
skladem
Detail„Kostky zázvoru jsou vynikající sladko-pikantní svačinkou!Zázvor bychom měli jíst ve zvýšené míře především v...
od 39 Kč
skladem
Detail
Už sám název, zázvor lékařský, napovídá, že bychom ho neměli míjet jen tak bez povšimnutí. Oddénky sice nevypadají na první pohled nijak atraktivně, ale o to zajímavější je jejich obsah. Světle žlutá, tužší dužina nabízí spoustu vitamínů, minerálů a další přírodní esence. Ale vezměme to popořadě.
Asijská kuchyně by bez zázvoru nikdy nebyla tím, čím je. Je vynikající v nejrůznějších kořenicích směsích. Jeho nezaměnitelnou, mírně štiplavou chuť umí milovníci dobrého jídla ocenit. V orientálním koření kari nesmí kvalitní sušený zázvor chybět. Pikantní, lehce citronová příchuť zázvoru se báječně hodí k masu, rybám, zvěřině a do omáček.
Fantasticky chutná i ve vánočním cukroví. Najdete ho také v nejrůznějších sušenkách a perníčcích. Někdo si špetku sušeného zázvoru přidává do ovocných marmelád a džemů. Během plískanic si z něj můžete připravit vynikající čaj, který vás příjemně prohřeje.
1. Jde o vynikající rezervoár vlákniny, kterou potřebujeme kvůli zdravému trávení.
2. Obsahuje vitamín A, B1, B2, C a E, z minerálů pak mangan, hořčík, sodík, fosfor, železo, draslík a vápník.
3. Nenajdete v něm žádný tuk, ani bílkoviny.
4. Víte, co je to gingerol? Unikátní aromatická látka, díky které zázvor chutná tak, jak jsme zvyklí.
5. Celá řada antioxidantů, které v sobě kořen zázvoru ukrývá, představuje velice účinnou zbraň proti volným radikálům, které stojí v pozadí mnoha zdravotních potíží.
Velkou výhodou je, že sušený zázvor můžete bez obav skladovat i několik měsíců, aniž by se to negativně projevilo na jeho chuti a kvalitě.
Jde o jedno z nejstarších koření na světě. Pochází z Číny, odkud se přesunul do Indie, a tady, před třemi tisíci let, se začal psát jeho unikátní příběh. V Evropě jsme kouzlo zázvoru objevili zhruba až v 11. století. Daří se mu dobře v tropických oblastech a na jeho pěstování se specializují karibské země, především pak ostrovní stát Jamajka. K dostání je dnes i zázvorové pivo, zázvorová marmeláda nebo zázvorová limonáda. Někteří lidé si sušený zázvor dokonce berou s sebou, pokud je čeká dlouhá cesta a špatně snášejí cestování: v tom případě jim prokáže užitečnou službu.