Jsme opravdoví milovníci zázvoru!
Zázvor bychom měli jíst ve zvýšené míře především v období chřipek. Také nás příjemně zahřeje, ať už jsme kdekoliv. Nenajdete v něm téměř žádný tuk, takže ho můžete jíst bez výčitek. Navíc obsahuje velké množství vlákniny, dále také vitamíny A, B1, B2, C a E. Vybírejte mezi několika druhy sušeného zázvoru: Zázvor kostky bez posypu krystalovým cukrem, zázvor plátky, zázvor kousky nešířený a pro milovníky čokolády máme také: zázvor v hořké čokoládě!
„Tyto kousky zázvoru jsou nejlepší na trhu!Proč? Neobsahují totiž síru a bílý rafinovaný cukr jako konzervant...
od 39 Kč
skladem
Detail„Kostky zázvoru jsou vynikající sladko-pikantní svačinkou!Zázvor bychom měli jíst ve zvýšené míře především v...
od 39 Kč
skladem
Detail„Plátky zázvoru jemně posypané cukrem jsou vynikající sladko-pikantní svačinkou!Zázvor bychom měli jíst ve zv...
od 39 Kč
skladem
Detail„Zázvor v hořké čokoládě je opravdová delikatesa!Spojení mírně pikantní chuti zázvoru spolu s hořkou čokoládo...
99 Kč
skladem
Detail
Už sám název, zázvor lékařský, napovídá, že bychom ho neměli míjet jen tak bez povšimnutí. Oddénky sice nevypadají na první pohled nijak atraktivně, ale o to zajímavější je jejich obsah. Světle žlutá, tužší dužina nabízí spoustu vitamínů, minerálů a další přírodní esence. Ale vezměme to popořadě.
Asijská kuchyně by bez zázvoru nikdy nebyla tím, čím je. Je vynikající v nejrůznějších kořenicích směsích. Jeho nezaměnitelnou, mírně štiplavou chuť umí milovníci dobrého jídla ocenit. V orientálním koření kari nesmí kvalitní sušený zázvor chybět. Pikantní, lehce citronová příchuť zázvoru se báječně hodí k masu, rybám, zvěřině a do omáček.
Fantasticky chutná i ve vánočním cukroví. Najdete ho také v nejrůznějších sušenkách a perníčcích. Někdo si špetku sušeného zázvoru přidává do ovocných marmelád a džemů. Během plískanic si z něj můžete připravit vynikající čaj, který vás příjemně prohřeje.
1. Jde o vynikající rezervoár vlákniny, kterou potřebujeme kvůli zdravému trávení.
2. Obsahuje vitamín A, B1, B2, C a E, z minerálů pak mangan, hořčík, sodík, fosfor, železo, draslík a vápník.
3. Nenajdete v něm žádný tuk, ani bílkoviny.
4. Víte, co je to gingerol? Unikátní aromatická látka, díky které zázvor chutná tak, jak jsme zvyklí.
5. Celá řada antioxidantů, které v sobě kořen zázvoru ukrývá, představuje velice účinnou zbraň proti volným radikálům, které stojí v pozadí mnoha zdravotních potíží.
Velkou výhodou je, že sušený zázvor můžete bez obav skladovat i několik měsíců, aniž by se to negativně projevilo na jeho chuti a kvalitě.
Jde o jedno z nejstarších koření na světě. Pochází z Číny, odkud se přesunul do Indie, a tady, před třemi tisíci let, se začal psát jeho unikátní příběh. V Evropě jsme kouzlo zázvoru objevili zhruba až v 11. století. Daří se mu dobře v tropických oblastech a na jeho pěstování se specializují karibské země, především pak ostrovní stát Jamajka. K dostání je dnes i zázvorové pivo, zázvorová marmeláda nebo zázvorová limonáda. Někteří lidé si sušený zázvor dokonce berou s sebou, pokud je čeká dlouhá cesta a špatně snášejí cestování: v tom případě jim prokáže užitečnou službu.