Nakupte za:
99 Kč / 300g
Arašídové máslo s 70% hořkou čokoládou ocení každý milovník kvalitní, hořké čokolády.
Toto čoko-máslo jsme namíchali v poměru 80% nasucho pražených arašídů a 20% hořké 70% čokolády.
Máslo z arašídů se skvěle hodí do kaší, pro pečení sušenek nebo jen tak na chléb. Používá se také v asijské kuchyni, do kari omáček, a přidává se do nejrůznějších dezertů. Takové tartaletky nebo banánové košíčky s arašídovým máslem jsou opravdová dobrota.
Arašídy jako takové jsou navíc jedním z nejvýznamnějších rostlinných zdrojů bílkovin. Jsou proto cennou surovinou pro zdravé stravování, vegetariány a vegany. Arašídy se zhruba z poloviny skládají z mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin, které jsou velmi důležité pro tělesné funkce a narozdíl od jiných tuků si je tělo nedokáže syntetizovat (musí je získávat z jídla).
Arašídy obsahují pouze okolo 15 % sacharidů, mají nižší glykemický index a jsou tedy ideální svačinkou, když vás přepadne mlsná nebo menší hlad. Také jsou plné vitamínů a minerálů, mezi které patří především:
Složení: 80% pražené ARAŠÍDY (PODZEMNICE OLEJNÁ), 20% hořká 70% čokoláda (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, SÓJOVÝ lecitin, vanilka bourbon Madagaskar).
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
Upozornění:
Usazenina oleje na povrchu je přirozený jev.
V chladnějším období může olej ztuhnout a vytvořit tukové skvrny na povrchu másla, které jsou naprosto přirozené (nejedná se o plíseň). Stačí krém promíchat nebo odstranit olej / tuk z povrchu másla.
Minimální trvanlivost: 8 - 10 měsíců
Země původu suroviny: Argentina
Vyrobeno v: ČR
energetická hodnota: |
2527kj /604kcal |
tuky: | 47,1g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 10,07g |
sacharidy: | 15,6g |
z toho cukry: | 8,44g |
bílkoviny: | 21,98g |
sůl: | < 0,1g |