Zpátky na blog
+ servings
curry rýže
Vytisknout recept
5 z 3 hlasů

Jednoduchá indická curry rýže

Máte doma tlakový hrnec, multicooker či jiný druh papiňáku a hledáte rychlý recept? Zkuste indickou curry rýži, které také někdo říká indické rizoto. Přípravu zvládnete do 35 minut a pochutnáte si na krémovém rizotu v indickém stylu.
Celková doba35 minutes
Chod: Hlavní chod, Oběd, Večeře
Kuchyně: Indická, Veganská, Vegetariánská
Klíčové slovo: indické kari, kari, rýže
Dávka: 2

Ingredience

  • 2 lžíce kokosového oleje nebo ghee,
  • 1 a 1/2 šálku nasekané cibule,
  • 2 lžičky nasekaného česneku,
  • 2 lžičky nasekaného zázvoru,
  • 2 lžičky mletého koriandru,
  • 1 a 1/2 lžičky římského kmínu,
  • 1/2  lžičky garam masala,
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy,
  • 1  šálek vývaru,
  • 1 šálek kokosového mléka,
  • 1 a 1/4 šálku cizrny z konzervy,
  • 1 šálek arborio rýže,
  • 2 PL šťávy z limetky.

K podávání:

  • 2 lžíce nasekaného koriandru,
  • Jarní cibulku, nakrájenou,
  • 1 chili papričku, nakrájenou (pálivost dle vaší preference).

Postup

  • V tlakovém hrnci orestujte na kokosovém oleji či ghee římský kmín.
  • Po 2 až 3 minutách přidejte cibuli, česnek a zázvor. Restujte, dokud cibule nezezlátne. Vypněte restování a vmíchejte koření.
  • Přidejte vývar, kokosové mléko, cizrnu a arborio rýži. Rýže by měla být ponořená. Poté zavřete papiňák a zapněte ho na vysoký tlak a nastavte časovač na 8 minut.
  • Po skončení časovače vypněte papiňák a nechte z něj přirozeně uvolnit tlak.
  • Otevřete tlakový hrnec, promíchejte směs a dochuťte limetkovou šťávou.
  • Podávejte s nakrájenou jarní cibulkou, čerstvým koriandrem a nakrájenou chilli papričkou.