Zpátky na blog
Recept na křehoučké vinné cukroví
Vytisknout recept
5 z 3 hlasů

Recept: Křehoučké vinné cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a pokud chcete překvapit své blízké netradičním druhem vynikajícího cukroví, vyzkoušejte křehoučké vinné cukroví. Víno je skvělým pomocníkem v kuchyni, ale využijete ho také při pečení cukroví. Vinné cukroví má jemnou lahodnou chuť a to naše je opravdu křehoučké.
Doba přípravy30 minutes
Doba vaření15 minutes
Celková doba45 minutes
Chod: vánoční cukroví
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: cukroví z vinného těsta, křehoučké vinné cukroví, vinné cukroví

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 2 žloutky
  • 5 lžic suchého bílého vína
  • vanilkový extrakt
  • moučkový cukr

Postup

  • Všechny ingredience smícháme a vypracujeme z nich těsto.
  • Těsto necháme odležet alespoň 2 hodiny nebo do druhého dne.
  • Těsto vyválíme na 0,5 cm a vykrajujeme z něj jednotlivé kousky cukroví.
  • Pečeme na 170 °C po dobu 15 minut.
  • Teplé cukroví obalíme v moučkovém cukru.