Zpátky na blog

Jednoduchý datlový karamel z datlí Medjool

Připravte si zdravou alternativu ke klasickému karamelu: Datlový karamel. Budou vám stačit čtyři ingredience a kvalitní mixér. Datlový karamel je vynikající jako sladidlo do smoothie misek nebo na palačinky, vafle či lívance. Můžete si ho přidat i do snídaňové kaše nebo ho mlsat jen tak.
Doba přípravy5 minutes
Doba vaření5 minutes

Equipment

  • mixér

Ingredience

  • 16 ks datlí Medjool – vypeckované
  • 1 ČL mořské soli
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ¾ hrnku neslazeného mandlového mléka kupovaného nebo domácího, či více dle potřeby (záleží na kvalitě datlí)

Postup

  • Dejte polovinu hrnku mléka, sůl, vanilkový extrakt a vypeckované datle do mixéru.
  • Mixujte tak dlouho, dokud nemáte hladkou směs bez kousků datlí.
  • Přidávejte mléko dle potřeby, abyste dosáhli ideální konzistence.