Zpátky na blog
+ servings

Recept: Jednoduché srbské rizoto (s masem i bez)

Srbské rizoto patří k jednoduchým a rychlým receptům, které se hodí, když není zrovna moc času uvařit. Zasytí vás a snadno připravíte i více porcí.
Doba přípravy20 minutes
Doba vaření20 minutes
Celková doba40 minutes
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: srbské rizoto
Dávka: 4 porce

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g masa (mleté, kuřecí, uvařené sójové)
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 PL másla nebo ghí
  • 2 hrnky jasmínové rýže (cca 450 g)
  • 300 g zeleniny (mražená směs s mrkví, hráškem a kukuřicí)
  • 2 ČL zauzené papriky
  • 1 ČL mletého pepře
  • 2 ČL soli (podle chuti)
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 1 PL paprikového krému
  • 3 hrnky vody nebo vývaru

Postup

  • Na drobno nakrájenou cibuli orestujte na směsi oleje a másla.
  • Přidejte česnek a maso spolu s kořením.
  • Přidejte zeleninu a rajčatový protlak spolu s paprikovým krémem.
  • Do směsi přidejte rýži a chvíli vše dohromady otestujte.
  • Celou směs zalijte vodou nebo vývarem a nechte vařit, dokud rýže nezměkne.
  • Do uvařeného rizota vmíchejte strouhaný sýr a můžete podávat.