Jeden šálek makadamových ořechů spolu s 1/3 šálku mandlové mouky vložíme do výkonného mixéru a rozmixujeme.
Přidáme do mixéru kokosový olej, jednu lžíci ořechového másla, vanilkový extrakt, javorový sirup a špetku soli.
Mixujeme, dokud se všechny ingredience pořádně nepromísí.
Ochutnáme a případně ještě dochutíme.
Směs rovnoměrně rozprostřeme do dortové formy.
Vložíme do lednice.
Krém
Namočené kešu ořechy propláchneme a vložíme do výkonného mixéru spolu s kokosovým olejem, banánem, javorovým sirupem, citronovou šťávou, vanilkovým extraktem, kokosovým mlékem, a solí.
Mixujeme do hladka a případně dosladíme.
Postupně přidáváme modrou spirulinu, dokud nedosáhneme požadované barvy.
Krém rovnoměrně rozprostřete na korpus a dejte ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny.