Zpátky na blog
+ servings
Vytisknout recept
5 z 2 hlasů

Jednoduchá thajská kokosová polévka Tom Kha Gai

Tuto zjednodušenou verzi thajské kokosové polévky si snadno připravíte i během pracovního týdne. Naše verze je sice veganská, lze ji ale připravit i s kuřecím masem místo tofu. Věříme, že si ji zamilujete jako my.
Doba přípravy20 minutes
Doba vaření40 minutes
Chod: Soup
Kuchyně: Veganská
Klíčové slovo: polévka Tom Kha Gai, thajská polévka, veganská polévka
Dávka: 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce panenského olivového nebo kokosového oleje
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 šálek nakrájených hub (shimeji, hlíva, enoki, shitake)
  • 1 šálek nastrouhané či nakrájené mrkve
  • 1 balení tofu (případně kuřecí maso)
  • 1-2 lžíce sójové omáčky (záleží na slanosti vývaru a typu sójové omáčky)
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • ½-1 lžička třtinového nebo kokosového cukru
  • 1/4 lžička kajenského pepře
  • sůl dle chuti
  • šťáva z jedné limetky
  • 0,5 litru zeleninového vývaru
  • 1 plechovka kokosového mléka Real Thai
  • 1 menší červená cibule (volitelné)
  • 1/4 šálku čerstvě nasekaného koriandru (volitelné)
  • 2 nakrájené jarní cibulky (volitelné)

Postup

  • V hrnci orestujte žlutou cibuli, houby a česnek.
  • Poté přidejte 1 PL sojové omáčky, vývar rozmixovaný se zázvorem, kajenský pepř, cukr a kokosové mléko. Vařte 10 minut.
  • Přidejte mrkev, tofu a červenou cibuli a vařte dalších 5-10 minut.
  • Poté dochuťte polévku limetkovou šťávou, sójovou omáčkou, případně solí a cukrem.
  • Podávejte s koriandrem a jarní cibulkou.