Zpátky na blog
+ servings
Bazalkové pesto
Vytisknout recept
5 z 4 hlasů

?Recept: Domácí bazalkové pesto ?

Připravte si na těstoviny domácí bazalkové pesto. Je to jednoduché, rychlé a mnohem chutnější a levnější, než když si ho koupíte v obchodě.
Doba přípravy5 minutes
Celková doba5 minutes
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Vegetariánská
Klíčové slovo: bazalkové pesto, pesto z bazalky
Dávka: 4 porce

Ingredience

Postup

  • Vložte do mixéru bazalku, oříšky, parmazán, česnek a sůl. Během mixování přilévejte olivový olej.
  • Mixér vypněte ve chvíli, kdy bude směs už dobře rozmixovaná, ale stále bude obsahovat malé kousíčky (nebude z ní úplná kaše). Ochutnejte a případně dochuťte.
  • Hotové pesto skladujte v lednici, nejdéle však jeden týden. Případně můžete pesto zamrazit ve formičce na led a později vyndat pouze tolik kostiček, kolik budete potřebovat.