Zpátky na blog

Proteinová omáčka na těstoviny z červené čočky

Klasické omáčky už se vám přejedly, nebo hledáte nějakou zdravější alternativu? Tato omáčka je velmi rychlá, chutná a zdravá.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření20 minutes
Celková doba30 minutes
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Vegetariánská, Zdravá výživa

Ingredience

  • 1/2 šálku červené čočky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1/4 šálku mrkve
  • 1/4 šálku krájených rajčat
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • mořská sůl
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžíce sušené bazalky (nebo hrst čerstvé)
  • 1 lžíce parmazánu (volitelné)

Postup

  • Červenou čočku dejte vařit dle návodu.
  • Na pánvi orestujte na olivovém oleji česnek, na drobno nakrájenou mrkev a rajčata. Restujte 3 minuty a často míchejte.
  • Přidejte zbytek ingrediencí, snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte 10-15 minut.
  • Uvařenou čočku slijte a vmíchejte rajčatovou směs. Můžeme podávat! ✅