Zpátky na blog
+ servings
Salátová zálivka
Vytisknout recept
4.60 z 5 hlasů

Nejlepší italská hořčicová zálivka na salát z kešu

Dnes jsme si pro vás připravili velmi zdravou a chutnou zálivku z kešu ořechů, kterou můžete použít do letních salátů.
Doba přípravy30 minutes
Doba vaření5 minutes
Celková doba35 minutes
Chod: Zálivka
Kuchyně: Veganská, Vegetariánská, Zdravá výživa
Klíčové slovo: salátová zálivka, zálivka na salát
Dávka: 1 sklenice

Ingredience

  • 1/2 šálku naturálních kešu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce miso pasty (nebo sojové omáčky)
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička sušené cibule
  • hrst čerstvých bylinek

Postup

  • Nejprve dejte kešu namočit alespoň na 30 minut do horké vody.
  • Poté smíchejte všechny ingredience v mixéru (ideálně blender, ale poslouží i ponorný) a mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hladká zálivka.
  • Zálivku skladujte v uzavřené sklenici maximálně 3 dny v lednici.