Zpátky na blog
+ servings
Recept na veganský sýr
Vytisknout recept
4.60 z 15 hlasů

Veganský sýr

Pokud hledáte alternativu k sýrům nebo zkrátka chcete zkusit něco jiného, určitě si náš veganský sýr z kešu oříšků zamilujete. Má výraznou chuť, lze ho krájet a jednoduše mazat na chleba.
Doba přípravy5 minutes
Doba vaření30 minutes
Celková doba35 minutes
Chod: Svačina
Kuchyně: Veganská, Vegetariánská
Klíčové slovo: veganský sýr
Dávka: 1 bochánek

Ingredience

  • 150 g kešu ořechů
  • 1/3 šálku vody
  • 5 lžic citronové šťávy
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 60 g tahini
  • 1/2 ks střední mrkve
  • 2 a půl lžičky soli
  • 1 lžička česneku v prášku
  • 1 šálek vody
  • 1 lžíce agaru v prášku
  • 1/4 lžičky červené papriky
  • 1/8 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1/4 šálku lahůdkového droždí

Postup

  • Kešu rozmixujeme s 1/3 šálkem vody, citronovou šťávou, kokosovým olejem, tahini, mrkví, solí, česnekem, paprikou, pepřem, lahůdkovým droždí a hořčicí.
  • Rozmícháme agar s jedním šálkem vody a dáme vařit.
  • Za stálého míchání vaříme agar jednu minutu, a poté sundáme z plotny a necháme minutu odstát.
  • Přelijeme agar k sýrové směsi a rozmixujeme.
  • Směs přesuneme do olejem vymazané misky a necháme ztuhnout v lednici.