„Dokonalé vyvážení sladké chuti brusinek spolu s hořkou čokoládou!
Brusinky americké jsme obalili do hořké čokolády tak, aby vznikla harmonie mezi sladkou a hořkou chutí.
My jsme s výsledkem nad míru spokojeni! A co vy?"
Nakupte za:
99 Kč / 250g
Dokonalé vyvážení sladké chuti brusinek spolu s hořkou čokoládou!
Brusinky americké jsme obalili do hořké čokolády tak, aby vznikla harmonie mezi sladkou a hořkou chutí.
My jsme s výsledkem nad míru spokojeni!
A co vy?
Brusinky bychom si ale měli dopřávat mnohem častěji, nejenom jednou za čas. Komu záleží na zdraví, ten si na sušených brusinkách pochutnává pravidelně. I proto, že ty sušené jsou stejně hodnotné jako brusinky čerstvé.
Sladké plody dozrávají na keříku zvaném Brusnice brusinka. Zatímco borůvkám svědčí prosluněné lesy, brusinka potřebuje ke svému růstu vřesoviště a polostín. Na naší planetě rostou už hodně dlouho a kdysi dávno dodávaly sílu a živiny chudým osadníkům, kteří žili na severní polokouli a kde se s lidmi počasí nemazlilo. I dnes rostou tu a tam dokonce za polárním kruhem.
Přidejte je do jogurtu, sladké kaše nebo cereálních směsí. Můžete jimi zpestřit pečené moučníky, štrůdly, muffiny, biskupský chlebíček, ovocné koláče a celozrnné sušenky. Používají se při výrobě výborné domácí paštiky a dávají se pod maso při přípravě receptů z divočiny. Výhodou sušených brusinek je, že se dobře skladují, nezaberou moc místa, a přitom jsou v kuchyni téměř univerzální.
Brusinky se čerstvé moc nejedí, buď se suší nebo se z nich připravují džemy, marmelády a kompoty. Keříky bývají hodně odolné, škůdci a choroby je napadají jen zcela výjimečně. V Americe patřily brusinky mezi nejoblíbenější přírodní léčiva, spoléhali na ně především indiánští šamani.
V Americe se nejvíce tohoto keříkovitého ovoce vypěstuje, a zároveň také zkonzumuje. Dnes se používají i v kosmetickém průmyslu.
energetická hodnota: |
1933kj /476kcal |
tuky: | 22,8g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 13,9g |
sacharidy: | 63,1g |
z toho cukry: | 63,1g |
bílkoviny: | 3,1g |
sůl: | 0,2g |