„Pěkně měkké a šťavnaté!
Takové jsou naše sušené hrušky. Neobsahují přidaný cukr a stejně jsou slaďoučké. Hrušky neobsahují téměř žádný tuk, takže je můžete mlsat po celý den bez výčitek. Obsahují naopak velké množství vitamínů a minerálů, a dokonce mají 2x víc vlákniny než jablka. Zkuste si je vzít do práce za svačinku jako takovou nebo je nakrájet a přidat do své ranní ovesné kaše. Příjemně ji obohatí!"
Nakupte již od:
45 Kč / 80g
Pěkně měkké a šťavnaté!
Takové jsou naše sušené hrušky.
Neobsahují přidaný cukr a stejně jsou slaďoučké.
Hrušky neobsahují téměř žádný tuk, takže je můžete mlsat po celý den bez výčitek.
Obsahují naopak velké množství vitamínů a minerálů, a dokonce mají 2x víc vlákniny než jablka.
Zkuste si je vzít do práce za svačinku jako takovou nebo je nakrájet a přidat do své ranní ovesné kaše. Příjemně ji obohatí!
Kdysi zdobily snad každou zahradu. Pak nastal útlum, ale dnes zažívají hrušky svůj zasloužený comeback. Ukazuje se, že tyto měkké, zralé a šťavnaté plody dokáží s naším zdravím hotové divy.
V první řadě je to díky rozpustné a nerozpustné vláknině, které často v našem jídelníčku chybí. Hruška v sobě skrývá i řadu vitamínů a minerálů, které jsou součástí všech životně důležitých dějů v našem organismu.
Můžete je mlsat samotné, ochutit jimi ranní ovesnou kaši, nebo je nadrobno nadrtit a použít jako sladidlo do pečeného moučníku. Pokud balíte zavazadla na dovolenou, vezměte si místo tradičních sladkostí sušené hrušky. Nezaberou tolik místa a rychle zaženou hlad. A to nejdůležitější: je to dar přírody, takže jsou zdravější než průmyslově vyráběné sladkosti.
Sušené hrušky mají jednu velkou výhodu: čerstvé se často rozmačkají a jsou náchylné na otlačení. Sušené nejsou co do složení v ničem ošizené, ale mnohem lépe se skladují a nesrovnatelně déle vydrží, jejich trvanlivost je obdivuhodná.
Traduje se, že když se na venkově narodil syn, zasadil hospodář na zahradě hrušeň, v případě holčičky to byla jabloň. Seschlé plody hrušek byly objeveny během archeologických nálezů z doby bronzové, ale vědci tipují, že na naší planetě zapustily kořeny ještě dříve.
K nadšeným pěstitelům hrušní patřil i římský vojevůdce a panovník Gaius Julius Caesar. Lze předpokládat, že tento excelentní monarcha by jen těžko ztrácel čas s něčím, co by nepovažoval za významné. Dnes existuje zhruba půldruhého tisíce kultivarů, které se rozdělují na letní, podzimní a zimní.
energetická hodnota: |
1286kj /304kcal |
tuky: | 0g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0g |
sacharidy: | 68g |
z toho cukry: | 68g |
bílkoviny: | 1,8g |
sůl: | 0,01g |