Již 22 let na trhu

Rychlá expedice
po celé ČR

Doprava ZDARMA
od 1500 Kč

Nejširší nabídka
suchých plodů v ČR

Dárky ke každé
objednávce

Jablka kroužky měkké

„Doplňte vitamín C!
Jablečné kroužky jsou výtečnou lehkou svačinkou, která je vhodná během celého dne. Jsou pěkně měkké a navíc neobsahují žádný přidaný cukr. Zkuste je nakrájet a obohatit s nimi svou ranní ovesnou kaši."

Čti více

Nakupte za:

45 Kč / 100g

Vyberte si konkrétní balení produktu:

100g (450 Kč/1 kg)

skladem,

Hmotnost:Přepočet ceny/kg:Dostupnost: Vaše cena (s DPH): Počet :Nákup:

100g

(450 Kč/1 kg)

přepočet na kg

skladem

45 Kč

Do košíku

Popis produktu

Doplňte vitamín C!
Jablečné kroužky jsou výtečnou lehkou svačinkou, která je vhodná během celého dne.
Jsou pěkně měkké a navíc neobsahují žádný přidaný cukr.
Zkuste je nakrájet a obohatit s nimi svou ranní ovesnou kaši.

Vše o jablíčku

Jablko – hm, takové obyčejné ovoce, řeklo by se. Chyba lávky! Nepatří sice k exotickým druhům, ale co do svého unikátního, zdravého složení za nimi nijak nezaostává. Víte, co jsou to křížaly? Ano, jsou to na tenké plátky nakrájená a usušená jablka, které byly kdysi v chudých rodinách velkou pochoutkou.

Časy se změnily, ale výtečná, sladká chuť sušených jablek, kterou děti i dospělí milují, zůstala stejná. Proto patří k oblíbeným pamlskům, které starostliví rodiče dávají dětem do školy ke svačině.

Podívejme se jablku na zoubek

Snad každý z nás se setkal s doporučením, abychom v rámci péče o zdraví schroupali minimálně jedno jablko denně. Když se řekne A, sluší se říci i B – tedy uvést důvody, proč by to tak mělo být. Jablka jsou výborně dostupná, rostou v naší zeměpisné šířce, kde žijeme už celá tisíciletí, a obsahují spoustu zajímavých živin. Ty zůstanou uchované i v křížalách.

  1. Vláknina a kyselina askorbová neboli vitamín C – když nic jiného, tak kvůli těmto dvěma největším benefitům bychom měli jíst jablka pravidelně.
  2. Rozpustná vláknina, v tomto případě pektin, je mimořádně užitečná pro naše zdraví.
  3. Najdeme tu zhruba tři desítky minerálů a stopových prvků, například železo, vápník, hořčík, křemík, draslík, měď a zinek.
  4. Jablko obsahuje také tanin, což je látka s protizánětlivým účinkem, a celou řadu flavonoidů.
  5. Bílkoviny a tuky jsou zastoupeny v naprosto zanedbatelném množství.

Jak chutnají sušená jablka nejlépe?

Ochuťte jimi ovesnou nebo pohankovou kaši, přidejte je do podomácku připravené cereální směsi, vylepšete jimi moučníky, pudinky nebo studené dezerty. Sušená jablíčka patří k oblíbeným, a především zdravým pamlskům, které rodiče přibalí dětem do školy ke svačině. A je jedno, jestli mají podobu kroužků nebo chipsů, chutnají pokaždé výborně!

Kde roste?

Jabloň je dlouhověký strom, dožívá se až 120 let. Zralá jablka se nejčastěji sklízejí v době od srpna do října, záleží na tom, o jakou odrůdu jde. Jabloně rostou na zahradách, podél silnic a cest nebo v menších či větších sadech. V poslední době se podařilo vyšlechtit i takové odrůdy, které se dají pěstovat i na velmi malých zahradách, nebo se vytvarují tak, že se podobají stěně, aby zabíraly co nejméně místa.

Jablka: Adam a Eva, Holanďané a vánoční zvyky

Jablko je výborně stravitelné a spolu s hruškou bývá prvním příkrmem, který se podává kojencům. Snad každý slyšel o tom, že právě kvůli jablku, byť zde tvoří jen určitý symbol, byli první lidé, Adam a Eva, vyhnáni z ráje. V mnoha rodinách se na Štědrý den rozkrojí čerstvé jablíčko, aby rodina věděla, co její členy v příštím roce čeká.

Nejvíce jablek v Evropě snědí Holanďané a toto ovoce je na našem kontinentu třetí nejoblíbenější hned za banány a citrusovými plody. Mimochodem, právě jabloně patří na evropském kontinentu k nejvíce kultivovaným ovocným stromům.

Specifikace produktu:

Sušené ovoce jednodruhové
Složení: jablka sušená, konzervant: OXID SIŘIČITÝ, regulátor kyselosti: kyselina citronová.
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.

Minimální trvanlivost: 06-08 měsíců
Země původu: Čína

Výživové údaje:

Výživové údaje/100g: 

  energetická  
  hodnota:
 1017kj /243kcal   
  tuky:  0,32g
  z toho nasycené   mastné kyseliny:  0,05g
  sacharidy:  65,8g
  z toho cukry:  57g
  bílkoviny:  0,9g
  sůl:  0,22g