„Slaďoučké jahody v kombinaci s lahodnou, sladko-kyselou chutí jogurtové polevy!
Takové jsou naše jahody v jogurtu. Skvělý tip, jak zahnat chuť na sladké.
Musíte ochutnat!"
Nakupte za:
89 Kč / 250g
Slaďoučké jahody v kombinaci s lahodnou, sladko-kyselou chutí jogurtové polevy!
Takové jsou naše jahody v jogurtu.
Skvělý tip, jak zahnat chuť na sladké.
Musíte ochutnat!
Vitamín C a lehce stravitelná vláknina se sice objevují v ovoce a zelenině běžně, ovšem v případě jahod byla Matička příroda skutečně štědrá.
Jahody rostou na obrovských plantážích, odkud se vyvážejí do celého světa. K největším pěstitelům v současnosti patří Spojené státy, Francie, Polsko, Japonsko, Rusko a slunná Itálie.
Na jahodách si v přírodě touží smlsnout celá řada drobných škůdců. Některé napadají celou rostlinu, jiné pouze listy nebo kořeny. Toto ovoce bývá náchylnější i na výskyt některých chorob a jeho chuť bývá často hodně závislá na počasí, potřebují totiž hodně sluníčka.
Jahody nechyběly na honosných panovnických hostinách už ve starověku, kdy se pod dobrotami stoly doslova prohýbaly. Francouzský král Ludvík XV., respektive jeho zahradník, se zasloužili o to, aby světlo světa spatřila odrůda Jahodníku velkoplodého, která patří k nejoblíbenějším i v dnešních dnech.
Jestlipak jste věděli, že ve skutečnosti nejíte plod, ale okvětní lůžko? Plodem jsou totiž až malá, tmavá zrníčka na povchu jahod.
Složení: jahody 30%, jogurtová poleva 70% (cukr, rostlinný tuk palmový, SYROVÁTKA (MLÉKO), rýžová mouka, PŠENIČNÁ mouka (LEPEK), JOGURTOVÝ pudr (MLÉKO) 3%, emulgátor: slunečnicový lecitin, leštidla: arabská guma, šelak).
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
Minimální trvanlivost: 06-08 měsíců
Země původu: Velká Británie
energetická hodnota: |
1609kj /385kcal |
tuky: | 20,6g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 12,8g |
sacharidy: | 47,2g |
z toho cukry: | 44,7g |
bílkoviny: | 2,2g |
sůl: | 0g |