„Nejoblíbenější fondán na našem e-shopu!
Takový je náš karamelový fondán DUO vanilka a čokoláda! Je vyráběn tradiční recepturou ve formě obrovského čokoládového a vanilkového plata, která se vrství na sebe. Po vychladnutí se vytvoří jednotný dvoubarevný fondán, který je nakonec nasekán na úhledné kostičky, jako vidíme na obrázku. Spojením čokoládového a vanilkového fondánu vzniká dokonalá kombinace chutí, po které se utlučete! Přesvědčte se sami a ochutnejte karamelový fondán DUO vanilka a čokoláda!"
Nakupte za:
89 Kč / 250g
Nejoblíbenější fondán na našem e-shopu!
Takový je náš karamelový fondán DUO vanilka a čokoláda!
Je vyráběn tradiční recepturou ve formě obrovského čokoládového a vanilkového plata, která se vrství na sebe. Po vychladnutí se vytvoří jednotný dvoubarevný fondán, který je nakonec nasekán na úhledné kostičky, jako vidíme na obrázku.
Spojením čokoládového a vanilkového fondánu vzniká dokonalá kombinace chutí, po které se utlučete!
Přesvědčte se sami a ochutnejte karamelový fondán DUO vanilka a čokoláda!
Karamel má svoji charakteristickou chuť a labužníci na ni nedají dopustit. Řekněte sami: co může být lepšího, než dát si do úst karamelový nugát a nechat ho, aby se rozplýval na jazyku?
Většinou se vyrábí z cukru takzvaným karamelizováním. Právě při tomto procesu, kdy dochází k pomalému zahřívání cukru, se jeho molekuly postupně mění a získávají svoji typickou jantarovou barvu a lehce pikantní sladkou příchuť.
Ačkoli výroba karamelek není nijak extra složitá, o to víc záleží na výběru nejlepších surovin. Právě v nich je ukryto tajemství této sladké dobroty, kterou známe všichni od útlého dětství. Aby ne, když se vyrábí už téměř sto let a zájem o ni neopadá!
Řada z nás si bez vynikajících karamelek nedokáže představit ty nejkrásnější svátky v roce – Vánoce. I když patří k oblíbeným, tradičním pochoutkám a v mnoha rodinách nesmí na míse s vánočním cukrovím v žádném případě chybět, byla by chyba domnívat se, že je musíme připravovat sami doma. V obchodech jsou k dostání po celý rok.
Díky tomu, že svět si na nich pochutnává už dlouhé desítky let, se výrobci snaží jejich chuť zvýraznit či zlepšit, ať už přidáním kousíčků sušeného ovoce, medu, oříšků, vanilky, rozinek nebo rumu. Každý si může vybrat takové, které mu nejvíc lahodí.
Zajímavosti:
Za luxusní dárek lze považovat karamelky s kapkou značkové whisky, jejichž chuť ocení zejména muži.
Názvem této sladké pochoutky se inspirovala i spisovatelka Marie Pleskotová, která svou knihu nazvala lakonicky Karamelky.
V Polsku jsou pyšní na tradiční karamelky, kterým tu říkají „krówky“, což se dá volně přeložit jako „kravičky“. Tyto karamely jsou měkké, sladké a recept údajně pochází už z roku 1921.
Složení: cukr, glukózový sirup, rostlinné tuky (palmový a palmojádrový), sušené odstředěné MLÉKO, sůl, kakaový prášek se sníženým obsahemtuku 1,2%, emulgátor: SOJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma.
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
Minimální trvanlivost: 05-06 měsíců
Země původu: Polsko
energetická hodnota: |
1980kj /472kcal |
tuky: | 20g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 14g |
sacharidy: | 71g |
z toho cukry: | 61g |
bílkoviny: | 2,4g |
sůl: | 0,48g |