„Měkoučké vanilkové karamelky? Ano, tak přesně chutná náš karamelový fondán vanilka!
A vanilka jim dodává ten správný šmrnc! Karamelový fondán je vyráběn tradiční recepturou, zdokonalovanou po několik generací, která původně pochází z Polska. Odtud se pak rozšířil do celého světa! Jednotlivé karamelky jsou nejdříve vyráběny ve formě obrovského plata, a poté nasekány na úhledné karamelové kostičky, jako vidíme na obrázku.
Ano, a toto je ten pravý originál, který musíte ochutnat!"
Nakupte za:
89 Kč / 250g
Měkoučké vanilkové karamelky?
Ano, tak přesně chutná náš karamelový fondán vanilka!
A vanilka jim dodává ten správný šmrnc!
Karamelový fondán je vyráběn tradiční recepturou, zdokonalovanou po několik generací, která původně pochází z Polska. Odtud se pak rozšířil do celého světa!
Jednotlivé karamelky jsou nejdříve vyráběny ve formě obrovského plata, a poté nasekány na úhledné karamelové kostičky, jako vidíme na obrázku.
Ano, a toto je ten pravý originál, který musíte ochutnat!
Karamel má svoji charakteristickou chuť a labužníci na ni nedají dopustit. Řekněte sami: co může být lepšího, než dát si do úst karamelový nugát a nechat ho, aby se rozplýval na jazyku?
Většinou se vyrábí z cukru takzvaným karamelizováním. Právě při tomto procesu, kdy dochází k pomalému zahřívání cukru, se jeho molekuly postupně mění a získávají svoji typickou jantarovou barvu a lehce pikantní sladkou příchuť.
Ačkoli výroba karamelek není nijak extra složitá, o to víc záleží na výběru nejlepších surovin. Právě v nich je ukryto tajemství této sladké dobroty, kterou známe všichni od útlého dětství. Aby ne, když se vyrábí už téměř sto let a zájem o ni neopadá!
Řada z nás si bez vynikajících karamelek nedokáže představit ty nejkrásnější svátky v roce – Vánoce. I když patří k oblíbeným, tradičním pochoutkám a v mnoha rodinách nesmí na míse s vánočním cukrovím v žádném případě chybět, byla by chyba domnívat se, že je musíme připravovat sami doma. V obchodech jsou k dostání po celý rok.
Díky tomu, že svět si na nich pochutnává už dlouhé desítky let, se výrobci snaží jejich chuť zvýraznit či zlepšit, ať už přidáním kousíčků sušeného ovoce, medu, oříšků, vanilky, rozinek nebo rumu. Každý si může vybrat takové, které mu nejvíc lahodí.
Za luxusní dárek lze považovat karamelky s kapkou značkové whisky, jejichž chuť ocení zejména muži.
Názvem této sladké pochoutky se inspirovala i spisovatelka Marie Pleskotová, která svou knihu nazvala lakonicky Karamelky.
V Polsku jsou pyšní na tradiční karamelky, kterým tu říkají „krówky“, což se dá volně přeložit jako „kravičky“. Tyto karamely jsou měkké, sladké a recept údajně pochází už z roku 1921.
Složení: cukr, glukozový sirup, rostlinné tuky (palmový, palmojádrový), sušené odstředěné MLÉKO, sůl, emulgátor: SOJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma.
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
Minimální trvanlivost: 05-06 měsíců
Země původu: Polsko
energetická hodnota: |
1984kj /472kcal |
tuky: | 20g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 14g |
sacharidy: | 72g |
z toho cukry: | 61g |
bílkoviny: | 2,1g |
sůl: | 0,68g |