„Nejvíc pestrý mix kešu oříšků v čokoládě!
Nevíte, jaké čokoládové kešu vybrat? Tady máte hned 9 druhů! Najdete zde ty nejoblíbenější: kešu MALINOVÉ v holandské bílé čokoládě, kešu v tiramisu, kešu v hořké čokoládě a mnoho dalších!
Neváhejte a ochutnejte!"
Nakupte za:
219 Kč / 500g
Nejvíc pestrý mix kešu oříšků v čokoládě!
Nevíte, jaké čokoládové kešu vybrat?
Tady máte hned 9 druhů!
Najdete zde ty nejoblíbenější: kešu MALINOVÉ v holandské bílé čokoládě, kešu v tiramisu, kešu v hořké čokoládě a mnoho dalších!
Neváhejte a ochutnejte!
Kešu oříšky perfektně zasytí a jejich lahodné, jemně nasládlé chuti se nikdy nenabažíte. V tropických oblastech naštěstí existují obrovské plantáže Ledvinovníku západního, což je strom, kde kešu oříšky dozrávají. Tuto zdravou pochoutku si tedy nemusíme odpírat, protože je běžně k dostání.
Vždy tomu ale tak nebylo. Ledvinovník západní původně rostl v Brazílii a jeho cesta na náš evropský stůl byla poměrně dlouhá a trnitá. Kromě Brazílie patří k současným největším pěstitelům Vietnam, Nigérie, Tanzánie, Indie, nebo exotická Indonésie.
Strom potřebuje hodně tepla, méně vlhka a ideálně nadmořskou výšku okolo 1 000 m. n. m. Na první pořádnou sklizeň je zapotřebí počkat až 8 let. I když strom začíná plodit mnohem dříve, oříšky nejsou tak chutné. Na druhou stranu, během 1 roku lze z jednoho stromu sklidit až 50 kg kešu oříšků, a to je rozhodně hezké číslo.
Když budete chtít zdravou svačinku nebo rychle zahnat hlad, sáhněte po oříšcích kešu natural, solených nebo pražených. U nás je seženete i ochucené, třeba obalené v čokoládě, karobu, jogurtu, s pikantním chilli, přidávají se i do nejrůznějších oříškových směsí a tvoří součást müsli.
Lze z nich připravit zdravou snídani nebo je použít při pečení, vaření a smažení. Nejčastěji jde o recepty z masa a ryb, skvělé jsou i v rozmanitých omáčkách nebo jako přísada do exotických a ostřejších pokrmů. Jejich delikátní, nasládlá chuť skvěle vynikne i v ovocných nebo zeleninových salátech.
Stejně jako jiné oříšky, i kešu se zařadily na jídelní lístek vitariánů nebo vyznavačů raw či paleo stravy. Z kvašených plodů se připravuje vynikající likér. Někdy se kromě klasického názvu „oříšky“ můžete setkat i s pojmenováním „kešu-jablko“. A když už jsme u toho, zásadní informace pro toho, kdo si potrpí na přesné označení: z pohledu botaniky nejde o ořech ani peckovici, ale jedná se o nažky.
Složení:
Kešu v jogurtu (Složení: KEŠU OŘECHY 33%, jogurtová poleva 67% (cukr, rostlinný tuk palmový, SYROVÁTKA (MLÉKO), rýžová mouka, JOGURTOVÝ pudr (MLÉKO) 3%, emulgátor: slunečnicový lecitin, leštidla: arabská guma, šelak, země původu Velká Británie).
Kešu v hořké čokoládě (Složení: hořká čokoláda 68% (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor: SOJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma), KEŠU jádra 29%, glukózový sirup, palmový olej, leštící látky: arabská guma, šelak, země původu: Holandsko)
Kešu Tiramisu (Složení: KEŠU 31%, tiramisu poleva 69% (cukr, rostlinný olej palmový, SYROVÁTKA (MLÉKO),rýžová mouka, slunečnicový lecitin, arabská guma, šelak, tiramisu příchuť, kakaová hmota, kakaové máslo, země původu: Velká Británie).
Kešu v mléčné čokoládě (Složení: mléčná čokoláda 63% [cukr, sušené plnotučné MLÉKO, kakaová hmota, kakaové máslo, sušená SYROVÁTKA (MLÉKO), emulgátor: SOJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma], KEŠU jádra 34%, glukózový sirup, rostlinný palmový olej, potahové činidlo: arabská guma, šelak, země původu: Holandsko).
Kešu v karamelu (Složení: jádra KEŠU 32%, karamelová poleva 68% (cukr, rostlinný tuk, SYROVÁTKA (MLÉKO), rýžová mouka, mouka ze svatojánského chleba 0,4%, slunečnicový lecitin, arabská guma, šelak, země původu: Velká Británie).
Kešu v karobu (Složení: KEŠU jádra 33%, karobová poleva (cukr, rostlinný tuk (palmový), SYROVÁTKA (MLÉKO), pudr ze svatojánského chleba 6%, rýžová mouka, emulgátor: slunečnicový lecitin), leštidla: arabská guma, šelak, země původu: Velká Británie).
Kešu v bílé čokoládě (Složení: bílá čokoláda 72% (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné MLÉKO, LAKTÓZA, sušené odstředěné MLÉKO, SOJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma), KEŠU JÁDRA 28%, leštidlo: arabská guma, země původu: Holandsko).
Kešu v hořké čokoládě s MOŘSKOU SOLÍ (Složení: hořká čokoláda 71% (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, SOJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma), KEŠU jádra 27%, mořská sůl 2%, leštidlo: arabská guma, země původu: Holandsko).
Kešu MALINOVÉ v bílé čokoládě (Složení: bílá čokoláda 73% (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné MLÉKO, LAKTÓZA, sušené odstředěnéMLÉKO, SOJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma), KEŠU jádra 25%, sušené maliny 2%, leštící činidlo: arabská guma).
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
Směs namíchána v: ČR
Minimální trvanlivost: 06 - 08 měsíců
energetická hodnota: |
2332kj /560kcal |
tuky: | 36g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 16g |
sacharidy: | 49g |
z toho cukry: | 42g |
bílkoviny: | 8,8g |
sůl: | 0,3g |