„Kešu obalené do lahodné čokolády tiramisu!
Jemná máslová chuť kešu oříšků se skvěle doplňuje se sladko-kávovou chutí čokolády tiramisu! Jádra kešu jsou nejdříve mírně nasucho opražena pro zvýraznění chuti, a pak jsou obalena v lahodné bílé a mléčné čokoládě!
Není divu, že tato kombinace je velice oblíbená!"
Nakupte za:
99 Kč / 250g
Kešu obalené do lahodné čokolády tiramisu!
Jemná máslová chuť kešu oříšků se skvěle doplňuje se sladko-kávovou chutí čokolády tiramisu!
Jádra kešu jsou nejdříve mírně nasucho opražena pro zvýraznění chuti, a pak jsou obalena v lahodné bílé a mléčné čokoládě!
Není divu, že tato kombinace je velice oblíbená!
Kešu oříšky perfektně zasytí a jejich lahodné, jemně nasládlé chuti se nikdy nenabažíte. V tropických oblastech naštěstí existují obrovské plantáže Ledvinovníku západního, což je strom, kde kešu oříšky dozrávají. Tuto zdravou pochoutku si tedy nemusíme odpírat, protože je běžně k dostání.
Vždy tomu ale tak nebylo. Ledvinovník západní původně rostl v Brazílii a jeho cesta na náš evropský stůl byla poměrně dlouhá a trnitá. Kromě Brazílie patří k současným největším pěstitelům Vietnam, Nigérie, Tanzánie, Indie, nebo exotická Indonésie.
Strom potřebuje hodně tepla, méně vlhka a ideálně nadmořskou výšku okolo 1 000 m. n. m. Na první pořádnou sklizeň je zapotřebí počkat až 8 let. I když strom začíná plodit mnohem dříve, oříšky nejsou tak chutné. Na druhou stranu, během 1 roku lze z jednoho stromu sklidit až 50 kg kešu oříšků, a to je rozhodně hezké číslo.
Když budete chtít zdravou svačinku nebo rychle zahnat hlad, sáhněte po oříšcích kešu natural, solených nebo pražených. U nás je seženete i ochucené, třeba obalené v čokoládě, karobu, jogurtu, s pikantním chilli, přidávají se i do nejrůznějších oříškových směsí a tvoří součást müsli.
Lze z nich připravit zdravou snídani nebo je použít při pečení, vaření a smažení. Nejčastěji jde o recepty z masa a ryb, skvělé jsou i v rozmanitých omáčkách nebo jako přísada do exotických a ostřejších pokrmů. Jejich delikátní, nasládlá chuť skvěle vynikne i v ovocných nebo zeleninových salátech.
Stejně jako jiné oříšky, i kešu se zařadily na jídelní lístek vitariánů nebo vyznavačů raw či paleo stravy. Z kvašených plodů se připravuje vynikající likér. Někdy se kromě klasického názvu „oříšky“ můžete setkat i s pojmenováním „kešu-jablko“. A když už jsme u toho, zásadní informace pro toho, kdo si potrpí na přesné označení: z pohledu botaniky nejde o ořech ani peckovici, ale jedná se o nažky.
Složení: KEŠU 31%, tiramisu poleva 69% (cukr, rostlinný olej palmový, SYROVÁTKA (MLÉKO),rýžová mouka,slunečnicový lecitin, arabská guma, šelak, tiramisu příchuť, kakaová hmota, kakaové máslo).
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
Minimální trvanlivost: 06-08 měsíců
Země původu: Velká Británie
energetická hodnota: |
2331kj /559kcal |
tuky: | 35,9g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 15,8g |
sacharidy: | 51,7g |
z toho cukry: | 45,5g |
bílkoviny: | 7g |
sůl: | 0,2g |