Nakupte za:
79 Kč / 25g
Křupavé kousky jahod plné živin!!!!
Takové jsou naše mrazem sušené jahody!!
Jsou čistě přírodní! Neobsahují žádný přidaný cukr ani konzervanty.
Jahody jsou sušené pomocí tzv. lyofilizace, tedy hlubokým mrazem.
Pomocí této unikátní metody sušení si tak jahody zachovají téměř všechny živiny, vitamíny a minerály, jako v čerstvém stavu.
Mrazem sušené jahody jsou navíc pěkně křupavé a chuťově vynikající!
Hodí se do každého snídaňového müsli!
Musíte je prostě ochutnat!
Znáte větší slast, než když máte pusu plnou sladkých, šťavnatých jahod? Kdo by odolal jejich omamné vůni a lahodné, sladké chuti? Neznáme nikoho takového!
Nejlepší jsou čerstvé, které jsme si právě natrhali. Bohužel, je to ovoce, které je sezónní, a proto není ve všech obchodech po celý rok běžně k sehnání. Skvělým řešením jsou jahody sušené, protože si je nemusíte nikdy odpírat. Chutnají báječně a obsahují všechny vitamíny a minerály. Jejich chuť bývá dokonce výraznější. Je to tím, že v nich chybí voda, která se při sušení odpařila.
Vitamín C a lehce stravitelná vláknina se sice objevují v ovoce a zelenině běžně, ovšem v případě jahod byla Matička příroda skutečně štědrá.
Jahody rostou na obrovských plantážích, odkud se vyvážejí do celého světa. K největším pěstitelům v současnosti patří Spojené státy, Francie, Polsko, Japonsko, Rusko a slunná Itálie.
Na jahodách si v přírodě touží smlsnout celá řada drobných škůdců. Některé napadají celou rostlinu, jiné pouze listy nebo kořeny. Toto ovoce bývá náchylnější i na výskyt některých chorob a jeho chuť bývá často hodně závislá na počasí, potřebují totiž hodně sluníčka.
Jahody nechyběly na honosných panovnických hostinách už ve starověku, kdy se pod dobrotami stoly doslova prohýbaly. Francouzský král Ludvík XV., respektive jeho zahradník, se zasloužili o to, aby světlo světa spatřila odrůda Jahodníku velkoplodého, která patří k nejoblíbenějším i v dnešních dnech.
Jestlipak jste věděli, že ve skutečnosti nejíte plod, ale okvětní lůžko? Plodem jsou totiž až malá, tmavá zrníčka na povchu jahod.
Sušené ovoce jednodruhové
Složení: lyofilizované jahody 100%
Uporoznění: mrazem sušené ovoce je velice náchylné na vlhkost.
Po otevření sáčku ihned spotřebujte.
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 20°C a vlhkosti 65%.
Minimální trvanlivost: 3 měsíce
Země původu: Německo, Čína
energetická hodnota: |
1229kj /289kcal |
tuky: | 4g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2g |
sacharidy: | 51g |
z toho cukry: | 50g |
bílkoviny: | 7g |
sůl: | 0g |