„Mrazem sušené jahody obalené do holandské jogurtové čokolády!
Jahody se suší tzv. lyofilizací, tedy hlubokým zmražením. Díky této unikátní metodě zůstávají pěkně křupavé, a chuťově téměř jako čerstvé. A navíc si tak sušené jahody udrží téměř všechny živiny, jako v čerstvém stavu. A teď si představte, že tyto jahůdky namočíte do luxusní, bílé, holandské čokolády s lehkým jogurtovým aroma. Máte už teď na ně chuť?
Není nic lepšího, než je ochutnat!"
Nakupte již od:
39 Kč / 50g
Mrazem sušené jahody obalené do holandské jogurtové čokolády!
Jahody se suší tzv. lyofilizací, tedy hlubokým zmražením.
Díky této unikátní metodě zůstávají pěkně křupavé, a chuťově téměř jako čerstvé.
A navíc si tak sušené jahody udrží téměř všechny živiny, jako v čerstvém stavu.
A teď si představte, že tyto jahůdky namočíte do luxusní, bílé, holandské čokolády s lehkým jogurtovým aroma.
Máte už teď na ně chuť?
Není nic lepšího, než je ochutnat!
Znáte větší slast, než když máte pusu plnou sladkých, šťavnatých jahod? Kdo by odolal jejich omamné vůni a lahodné, sladké chuti? Neznáme nikoho takového!
Nejlepší jsou čerstvé, které jsme si právě natrhali. Bohužel, je to ovoce, které je sezónní, a proto není ve všech obchodech po celý rok běžně k sehnání.
Skvělým řešením jsou jahody sušené, protože si je nemusíte nikdy odpírat. Chutnají báječně a obsahují všechny vitamíny a minerály. Jejich chuť bývá dokonce výraznější. Je to tím, že v nich chybí voda, která se při sušení odpařila.
Vitamín C a lehce stravitelná vláknina se sice objevují v ovoce a zelenině běžně, ovšem v případě jahod byla Matička příroda skutečně štědrá.
Jahody rostou na obrovských plantážích, odkud se vyvážejí do celého světa. K největším pěstitelům v současnosti patří Spojené státy, Francie, Polsko, Japonsko, Rusko a slunná Itálie.
Na jahodách si v přírodě touží smlsnout celá řada drobných škůdců. Některé napadají celou rostlinu, jiné pouze listy nebo kořeny. Toto ovoce bývá náchylnější i na výskyt některých chorob a jeho chuť bývá často hodně závislá na počasí, potřebují totiž hodně sluníčka.
Jahody nechyběly na honosných panovnických hostinách už ve starověku, kdy se pod dobrotami stoly doslova prohýbaly. Francouzský král Ludvík XV., respektive jeho zahradník, se zasloužili o to, aby světlo světa spatřila odrůda Jahodníku velkoplodého, která patří k nejoblíbenějším i v dnešních dnech.
Jestlipak jste věděli, že ve skutečnosti nejíte plod, ale okvětní lůžko? Plodem jsou totiž až malá, tmavá zrníčka na povchu jahod.
Složení: bílá čokoláda 91%(cukr,kakaové máslo,sušené plno-tučné MLÉKO,sušená SYROVÁTKA(MLÉKO),emulgátor:SOJOVÝ lecitin,přírodní vanilkové aroma),jahody 5%, glukózový sirup, JOGURTOVÝ prášek 1% (MLÉKO), JOGUR-TOVÉ aroma (MLÉKO), leštící látky: E414,E904,palmový olej.
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
Minimální trvanlivost: 06-07 měsíců
Země původu: Holandsko
energetická hodnota: |
2187kj /524kcal |
tuky: | 30,7g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 9,8g |
sacharidy: | 51,9g |
z toho cukry: | 42g |
bílkoviny: | 6,6g |
sůl: | 0,02g |