„Křupavé kousky ananasu plné vitamínů!!!!
Takový je náš mrazem sušený ananas!! Je navíc čistě přírodní! Neobsahuje žádný přidaný cukr ani konzervanty.
Ananasové kousky jsou sušené pomocí tzv. lyofilizace, tedy hlubokým mrazem. Pomocí této unikátní metody sušení si kousky ananasu zachovají téměř všechny živiny, vitamíny a minerály, jako v čerstvém stavu. Mrazem sušené ananasové kousky jsou navíc pěkně křupavé a chuťově vynikající!
Hodí se do každého snídaňového müsli!"
Nakupte za:
79 Kč / 30g
Křupavé kousky ananasu plné vitamínů!!!!
Takový je náš mrazem sušený ananas!!
Je navíc čistě přírodní! Neobsahuje žádný přidaný cukr ani konzervanty.
Ananasové kousky jsou sušené pomocí tzv. lyofilizace, tedy hlubokým mrazem.
Pomocí této unikátní metody sušení si kousky ananasu zachovají téměř všechny živiny, vitamíny a minerály, jako v čerstvém stavu.
Mrazem sušené ananasové kousky jsou navíc pěkně křupavé a chuťově vynikající!
Hodí se do každého snídaňového müsli!
Chcete si dát menší svačinku, ale nechcete zhřešit? Mlsejte sušený ananas! Nejen že fantasticky chutná, ale dodá tělu vitamíny a minerály. Je zásobárnou vitamínu C a díky vláknině budou vaše střeva v perfektní kondici.
Pochutnat si můžete na ananasu v podobě plátků a kroužků, k dostání je i varianta bez přidaného cukru a síry. Vynikající lahůdkou je sušený ananas obalený v hořké čokoládě nebo v jogurtu. Kromě toho si můžete dopřát i plátky ananasu s nejrůznějšími ovocnými příchutěmi.
Byl to Kryštof Kolumbus, kdo podle historických pramenů přivezl ananas poprvé na evropský kontinent. Ze Španělska, kde se ovoci dařilo dobře, se postupně dostal i do tropických oblastí Afriky a Asie. S pěstováním si výborně poradili na Havajských ostrovech.
Velké plantáže se aktuálně rozprostírají v Thajsku, Brazílii, Číně, Filipínách a Indii. A jak se jmenuje strom, kde tyto úžasné plody s charakteristickou slupkou dozrávají? Jde o Ananasovník chocholovitý.
Ananas je geniální ovoce, protože obsahuje minimální množství tuku, zato je doslova napěchované vitamíny a minerály.
Kdo rád peče moučníky, může přidat k základním ingrediencím nadrcený sušený ananas. Lze ho vmíchat i do jogurtu. Pokud vás honí mlsná, dejte si do misky k sušenému ananasu zdravá semínka nebo jiné druhy sušeného ovoce a získáte pokaždé úplně jinou směs. Kombinace s kešu oříšky je přímo neodolatelná!
Narazíte-li na jakýkoli recept s kandovaným ovocem, bez obav ho nahraďte sušeným ananasem. Když ho předem namočíte, zachutná i v ovocném nebo zeleninovém smoothie.
Ananas se dá vypěstovat i doma. Ideální je skleník, protože rostlina potřebuje hodně tepla a vlhka. Kdysi si na tomto exotickém ovoci pochutnávali výhradně nejbohatší aristokraté. Ještě před několika desítkami let byl ananas i u nás nedostatkové zboží. Komu se poštěstilo, sehnal ho alespoň na Vánoce.
Sušené ovoce jednodruhové
Složení: lyofilizovaný ananas 100%
Uporoznění: mrazem sušené ovoce je velice náchylné na vlhkost.
Po otevření sáčku ihned spotřebujte.
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 20°C a vlhkosti 65%.
Minimální trvanlivost: 3 měsíce
Země původu: Německo, Čína
energetická hodnota: |
1500kj /357kcal |
tuky: | 1g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0g |
sacharidy: | 80g |
z toho cukry: | 80g |
bílkoviny: | 3g |
sůl: | 0g |