„Jádra mandlí obalená do mléčné čokolády, jogurtu a karamelové polevy!
Takové jsou naše mandle tříbarevné! Tento mix jsme namíchali pro všechny, kteří se nemohou rozhodnout, jaké čokoládové mandle vyzkoušet. Nejlepší je ochutnat rovnou v čokoládovém mixu!"
Nakupte za:
199 Kč / 500g
Jádra mandlí obalená do mléčné čokolády, jogurtu a karamelové polevy!
Takové jsou naše mandle tříbarevné!
Tento mix jsme namíchali pro všechny, kteří se nemohou rozhodnout, jaké čokoládové mandle vyzkoušet.
Nejlepší je ochutnat rovnou v čokoládovém mixu!
Výborné, křupavé mandle můžete chroupat jen tak, kdykoli dostanete chuť, nebo si z nich připravit řadu vynikajících dobrot. Jakmile se do nich pustíte, je velice těžké přestat! Ale nebojte, nejste v tom sami.
Podle historiků si na nich pochutnávali už lidé v pravěku, přesněji řečeno v době bronzové. Dnes je nejčastěji jíme celé, drcené nebo mleté a dají se z nich vykouzlit fantastické moučníky nebo vynikající likér.
Rozhodně nečekejte mohutný, obrovský strom. Jde spíše o rozložitý, hustý keř, který na jaře nádherně kvete a nejčastěji nás okouzlí bílou, světle růžovou až načervenalou barvou. Mandloň si potrpí na teplo, nesnáší velké vlhko, zrovna tak ji decimují zimní mrazy. Není divu, protože pochází ze severní Afriky a Asie.
U nás ji najdete v některých místech jižní Moravy. Na jejich export do světa se specializuje Kalifornie: 80 % lahodných mandlí pochází právě odsud. K dalším zemím, které tyto ořechy pěstují a vyvážejí jinam, patří Austrálie, Chile nebo Španělsko.
Jak bývá pro ořechy typické, jejich velkou část tvoří zdraví prospěšné tuky, v případě mandlí je to zhruba polovina jejich hmotnosti. Současně je lze považovat za vynikající zásobárnu živin.
Pochutnat si můžete na mandlích solených, máčených v čokoládě, obalených v jogurtu, skořici nebo vylepšené dalšími příchutěmi. Objevíte je často ve směsích ořechů, přidávají se do müsli, ale i ovocných salátů. Výborně se kombinují s dalšími přísadami při výrobě smoothies.
Každopádně jsou zcela nepostradatelné při přípravě vánočních pečených a studených moučníků. Jako jednu z ingrediencí je najdete i v řadě receptů, zejména těch, které se specializují na orientální kuchyni.
Kdo chce, aby oříšky byly lépe stravitelné, měl by je spařit horkou vodou a oloupat, což je mimochodem podstata blanšírování. Když necháte mandle namočené přes noc ve vodě, podpoříte tvorbu zdravých, užitečných enzymů.
Zhruba jednu třetinu všech mandlí, které se celoročně spotřebují, snědí obyvatelé Evropské unie. Před nimi se drží už jen Spojené státy.
Složení:
MANDLE v jogurtu 33,3% (poleva s jogurtovou příchutí min. 74% (cukr,plně ztužený rostlinný tuk(palmový,SOJOVÝ,řepkový,olej z máslovníku),sušené MLÉKO,sušený JOGURT 2% (MLÉKO,jogurtová kultura),sušená SYROVÁTKA (MLÉKO),regulátor kyselosti: kyselina citronová,emulgátor: SOJOVÝ lecitin,aroma),jádra MANDLÍ pražená 18%,leštící směs (tapiokový škrob,cukr,leštící látka: šelak,kokosový olej,regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová)). Země původu: Česká republika
MANDLE v mléčné čokoládě 33,3% (mléčná čokoláda min.74%(cukr,kakaové máslo,sušené MLÉKO,kakaová hmota,rostlinné tuky(palmový olej,olej z máslovníku,Sal,Illipe,Kokum gurgi,olej z jader manga),MLÉČNÝ tuk, sušená SYROVÁTKA (MLÉKO), LAKTÓZA(MLÉKO),emulgátory:slunečnicový lecitin a E476;aroma),jádra MANDLÍ pražená 19%,leštící směs(tapiokový škrob,cukr,leštící látka:šelak,kokosový olej,regulátor kyselosti:kyselina citronová,konzervant:kyselina sorbová)).Obsah kakaové sušiny nejméně 25%. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky. Země původu: Česká republika
MANDLE v karamelu 33,3% (MANDLE 32%,cukr,neztužený rostlinný tuky palmový,SYROVÁTKA(MLÉKO),rýžovámouka,carobový prášek,leštidlo:šelak,arabská guma,emulgátor:slunečnicový lecitin). Země původu: Velká Británie
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
Minimální trvanlivost: 06-08 měsíců
Směs namíchána v: České republice
energetická hodnota: |
2354kj /565kcal |
tuky: | 36g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 16g |
sacharidy: | 50g |
z toho cukry: | 45g |
bílkoviny: | 8,3g |
sůl: | 0,1g |