„Vzali jsme jádra mandlí a obalili je do luxusní, holandské bílé čokolády!A typická chuť mandlí si navíc s bí...
119 Kč
skladem
Detail„Vynikající kombinace mandlí a holandské, bílé čokolády!V mandlích STRACCIATELLA navíc najdete i malé kousky ...
109 Kč
skladem
Detail„Milujete kávu?Zkuste mandle s kávou obalené v bílé čokoládě! Pěkně voní kávovým aroma a chuťově uspokojí vše...
119 Kč
skladem
Detail„Mandle RAFFAELLO Vás naprosto okouzlí!!Jsou to jádra mandlí obalená do holandské bílé čokolády a obalená kok...
od 39 Kč
skladem
Detail„Mandle JAHODOVÉ v bílé čokoládě patří mezi naše TOP produkty!!! Zavřete oči a představte si jádra mandlí, ob...
129 Kč
skladem
Detail„Máte rádi čokoládové mandle s jemným kávovým aroma? Zkuste naše mandle CAPPUCCINO. Jsou to jádra mandlí, oba...
109 Kč
na objednávku
Detail„Jádra lískových oříšků obalená v luxusní holandské bílé čokoládě!A lískové oříšky si navíc se slaďoučkou bíl...
119 Kč
skladem
Detail„Milujete kombinaci bílé čokolády a kokosu? Tak musíte vyzkoušet naši Lísku Raffaello.Jedná se o jádra lískov...
129 Kč
skladem
Detail„Milujete kombinaci bílé čokolády a kokosu? Tak musíte vyzkoušet naše Kešu Raffaello.Jedná se o jádra kešu oř...
129 Kč109 Kč
skladem
Detail„Kešu v bílé čokoládě? Skvělá kombinace chutí!Jemná, máslová chuť typická pro kešu oříšky se dokonale doplňuj...
119 Kč
skladem
Detail„Úžasná kombinace chutí!!!Představte si jemně máslovou chuť kešu oříšků v kombinaci s holandskou bílou čokolá...
129 Kč109 Kč
skladem
Detail
Je sladká a získává si stále více stoupenců. Bílá čokoláda, to je dobrota, která se v obchodech objevila až po první světové válce. Rozhodně ale nejde o žádný módní výstřelek, protože do její výroby se postupně pustili i známí giganti, kteří se na výrobu čokolády specializují. Mimochodem, sté narozeniny oslaví tato pochoutka v roce 2030 a za jejím zrodem stála podle dostupných pramenů společnost Nestlé.
Pro bílou čokoládu je charakteristická světlá barva. Obsahuje mléčný základ, což bývá hlavně kakaové máslo, cukr, lecitin a příchutě, nejčastěji jde o vanilku. Co v ní však nenajdeme, to je právě prášek z kakaových bobů, který je jinak u ostatních druhů čokolád běžný. I když někteří lidé si myslí, že tato pochutina ve skutečnosti čokoláda není, je to omyl. Sice neobsahuje klasický kakaový prášek, ale je v ní kakaové máslo, a právě proto se řadí mezi čokolády. Tohoto másla by mělo být nejméně 20 % z celkového obsahu.
Kromě klasických tabulek se z bílé čokolády vyrábějí i duté figurky nejrůznějších velikostí a tvarů. A nejen to. Do fantastické bílé čokolády se obaluje i sušené ovoce, oříšky nebo semínka. Vznikají tak nepřekonatelné chuťové kombinace.
Sušené ovoce či ořechy v bílé čokoládě si oblíbíte jako svačinku na výlety. Výborně zasytí, doplní bleskurychle energii a sušené ovoce je navíc skvělou zásobárnou vitamínů, minerálů, stopových prvků a dalších cenných přírodních látek.
Pokud vás trápí výčitky svědomí, že rádi mlsáte, ale není to zdravé, dopřejte si právě tyto dobroty. A nabídněte je i návštěvě, stoprocentně neodolá a bude vás považovat za starostlivé hostitele.
Nejvíce bílé čokolády se vyrobí v Anglii a v Polsku.
Víte, proč jsou čokolády obecně tak jemné, vláčné a proč se rozplývají na jazyku? Toho se dosáhne díky konšování – jde o výrobní postup, kdy, zjednodušeně řečeno, speciální stroj čokoládovou hmotu nepřetržitě hněte a mísí dlouhé tři dny.