„Jse milovníci arašídů?Musíte je zkusit i v kombinaci s mléčnou čokoládou!Vždy čerstvé a vynikající!"
99 Kč
skladem
Detail„Objevujte rozdílné chutě v tomto barevném mixu!!!!!!Najdete zde 6 různých druhů mandlí, které jsou vyráběny ...
129 Kč
skladem
Detail„Mandle v mléčné čokoládě jsou naprostý TOP na našem eshopu!Jádra mandlí jsou nejdříve mírně nasucho opražena...
99 Kč
skladem
Detail„Nejoblíbenější na našem e-shopu!!!!Mandle v mléčné čokoládě se skořicí jsou prostě NEJ!!!!! Patří mezi nejla...
od 39 Kč
skladem
Detail„Jedny z nejoblíbenějších mandlí v mléčné čokoládě!!!!Jádra mandlí jsou obalená do holandské mléčné čokolády ...
129 Kč
skladem
Detail„Mandle v mléčné čokoládě a jemně posypané cukrem!Takové jsou naše mandle ZASNĚŽENÉ! Jádra mandlí jsou lehce ...
109 Kč
skladem
Detail„Jemná, krémová chuť kešu oříšků spolu s lahodnou mléčnou čokoládou!!!Tak chutnají naše kešu v mléčné čokolád...
109 Kč99 Kč
skladem
Detail„Nejoblíbenější lískáče v čokoládě!!!!Taková jsou naše lísková jádra v mléčné čokoládě! Typická lískooříšková...
119 Kč
skladem
Detail„Jemná, máslová chuť para oříšků se dokonale doplňuje s chuťí mléčné čokoládové polevy.Tak chutnají exotické ...
129 Kč
skladem
Detail„Pekan obalený v kakau a v holandské mléčné čokoládě!Tato kombinace je přímo božská! Lehce karamelová chuť pe...
129 Kč
skladem
Detail„Milovníci kokosu si přijdou na své!!Kokosové kostky jsou obaleny do jemné mléčné čokolády. Výsledná kombinac...
99 Kč
skladem
Detail
Zatímco my si pochutnáváme na tabulce mléčné čokolády nebo na ovoci a oříšcích v čokoládě obalených, před mnoha sty let tato sladká pochoutka vypadala úplně jinak. Když domorodí obyvatelé Střední Ameriky zjistili, že se kakaové boby dají usušit a rozdrtit na jemný prášek, nic jim nebránilo připravit z něj chutné placičky. A přesně takhle vypadala předchůdkyně dnešní čokolády.
Zatímco v prvopočátcích byla každá placička úplně jiná, dnes je to přesně naopak. Výroba podléhá velmi přísným pravidlům a výrobní linky chrlí tuny této fantastické dobroty podle jednotlivých receptur.
Zjednodušeně řečeno, o složení mléčné čokolády platí to, co bylo řečeno o čokoládě hořké, pouze s jednou výjimkou: přidává se do ní mléko.
A protože k lidským vlastnostem patří touha zkoušet stále nové věci, výrobci mléčné čokolády přišli na vynikající nápad. Začali do ní obalovat různé druhy sušeného ovoce nebo oříšky, které jsou samy o sobě lahůdkou. Není divu, že se tyto dobroty nikde dlouho neohřejí a doslova se po nich zapráší.
Kakaovník roste v tropickém podnebném pásu, a to 10 stupňů na sever a na jih od rovníku. Strom sice plodí nonstop, ale boby se sklízejí obvykle jen dvakrát do roka. Chuť bobů, respektive jemného prášku, který se z nich připravuje, se liší nejen podle odrůdy, ale i umístění plantáže, složení půdy nebo počasí.
Úplně původně se čokoláda pila, připravoval se z ní lahodný nápoj. Pochutnávali si na něm panovníci, vladaři, faraoni, šlechta. Servíroval se ve zlatých pohárech, a protože byl hustý, míchal se lžičkou.
Na výrobu zhruba půl kilogramu mléčné čokolády padne zhruba 400 až 500 kakaových zrn.
Na samotné kakaovníkové farmě se přistupuje k fermentaci a čištění, zatímco pražení a drcení kvalitních bobů si berou na starosti samotní výrobci čokolády.
Pěstování kakaovníků je náročné, některé odrůdy jsou náchylné na nejrůznější nemoci.
V Evropě se první čokoláda objevila na Pyrenejském poloostrově. Nejdřív dobyla srdce Španělů a Portugalců, a postupně se rozšířila i na sever kontinentu.