Již 22 let na trhu

Rychlá expedice
po celé ČR

Doprava ZDARMA
od 1500 Kč

Nejširší nabídka
suchých plodů v ČR

Dárky ke každé
objednávce

Ořechy v mléčné čokoládě

Ochutnejte různé druhy oříšků, obalených do lahodné mléčné čokolády!
Najdete zde mléčnou čokoládu z Holandska, Velké Británie i z České republiky. Našim TOP výběrem jsou: Mandle FRANCOUZSKÉ, Lísková jádra v mléčné čokoládě, Mandle MALINOVÉ v mléčné čokoládě a mandle SKOŘICE v mléčné čokoládě.

Arašídy v mléčné čokoládě

„Jse milovníci arašídů?Musíte je zkusit i v kombinaci s mléčnou čokoládou!Vždy čerstvé a vynikající!"

99 Kč

skladem

Detail

Mandle FRANCOUZSKÉ

„Objevujte rozdílné chutě v tomto barevném mixu!!!!!!Najdete zde 6 různých druhů mandlí, které jsou vyráběny ...

129 Kč

skladem

Detail

Mandle v mléčné čokoládě

„Mandle v mléčné čokoládě jsou naprostý TOP na našem eshopu!Jádra mandlí jsou nejdříve mírně nasucho opražena...

99 Kč

skladem

Detail
TOP

Mandle se SKOŘICÍ v mléčné čokoládě

„Nejoblíbenější na našem e-shopu!!!!Mandle v mléčné čokoládě se skořicí jsou prostě NEJ!!!!! Patří mezi nejla...

od 39 Kč

skladem

Detail

Mandle MALINOVÉ v mléčné čokoládě

„Jedny z nejoblíbenějších mandlí v mléčné čokoládě!!!!Jádra mandlí jsou obalená do holandské mléčné čokolády ...

129 Kč

skladem

Detail

Mandle ZASNĚŽENÉ v mléčné čokoládě

„Mandle v mléčné čokoládě a jemně posypané cukrem!Takové jsou naše mandle ZASNĚŽENÉ! Jádra mandlí jsou lehce ...

109 Kč

skladem

Detail
Akce

Kešu ořechy v mléčné čokoládě

„Jemná, krémová chuť kešu oříšků spolu s lahodnou mléčnou čokoládou!!!Tak chutnají naše kešu v mléčné čokolád...

109 Kč99 Kč

skladem

Detail
TOP

Lískové ořechy v mléčné čokoládě

„Nejoblíbenější lískáče v čokoládě!!!!Taková jsou naše lísková jádra v mléčné čokoládě! Typická lískooříšková...

119 Kč

skladem

Detail

Para ořechy v mléčné polevě

„Jemná, máslová chuť para oříšků se dokonale doplňuje s chuťí mléčné čokoládové polevy.Tak chutnají exotické ...

129 Kč

skladem

Detail

Pekanové ořechy v KAKAU a mléčné čokoládě

„Pekan obalený v kakau a v holandské mléčné čokoládě!Tato kombinace je přímo božská! Lehce karamelová chuť pe...

129 Kč

skladem

Detail

Kokosové kostky v mléčné čokoládě

„Milovníci kokosu si přijdou na své!!Kokosové kostky jsou obaleny do jemné mléčné čokolády. Výsledná kombinac...

99 Kč

skladem

Detail

Vše o Mléčné čokoládě

Kdo by nemiloval lahodnou mléčnou čokoládu!

Zatímco my si pochutnáváme na tabulce mléčné čokolády nebo na ovoci a oříšcích v čokoládě obalených, před mnoha sty let tato sladká pochoutka vypadala úplně jinak. Když domorodí obyvatelé Střední Ameriky zjistili, že se kakaové boby dají usušit a rozdrtit na jemný prášek, nic jim nebránilo připravit z něj chutné placičky. A přesně takhle vypadala předchůdkyně dnešní čokolády.

Zatímco v prvopočátcích byla každá placička úplně jiná, dnes je to přesně naopak. Výroba podléhá velmi přísným pravidlům a výrobní linky chrlí tuny této fantastické dobroty podle jednotlivých receptur.

Labužníci se přou: jsou lepší jahody nebo mandle v čokoládě?

Zjednodušeně řečeno, o složení mléčné čokolády platí to, co bylo řečeno o čokoládě hořké, pouze s jednou výjimkou: přidává se do ní mléko.

A protože k lidským vlastnostem patří touha zkoušet stále nové věci, výrobci mléčné čokolády přišli na vynikající nápad. Začali do ní obalovat různé druhy sušeného ovoce nebo oříšky, které jsou samy o sobě lahůdkou. Není divu, že se tyto dobroty nikde dlouho neohřejí a doslova se po nich zapráší.


 

Kakaové boby tvoří základ

Kakaovník roste v tropickém podnebném pásu, a to 10 stupňů na sever a na jih od rovníku. Strom sice plodí nonstop, ale boby se sklízejí obvykle jen dvakrát do roka. Chuť bobů, respektive jemného prášku, který se z nich připravuje, se liší nejen podle odrůdy, ale i umístění plantáže, složení půdy nebo počasí.

Pel mel čokoládových zajímavostí  

Úplně původně se čokoláda pila, připravoval se z ní lahodný nápoj. Pochutnávali si na něm panovníci, vladaři, faraoni, šlechta. Servíroval se ve zlatých pohárech, a protože byl hustý, míchal se lžičkou.

Na výrobu zhruba půl kilogramu mléčné čokolády padne zhruba 400 až 500 kakaových zrn.

Na samotné kakaovníkové farmě se přistupuje k fermentaci a čištění, zatímco pražení a drcení kvalitních bobů si berou na starosti samotní výrobci čokolády.  

Pěstování kakaovníků je náročné, některé odrůdy jsou náchylné na nejrůznější nemoci.

V Evropě se první čokoláda objevila na Pyrenejském poloostrově. Nejdřív dobyla srdce Španělů a Portugalců, a postupně se rozšířila i na sever kontinentu.