Pepř bourbonský (Piper borbonense), je divoce rostoucí pepř, který roste v deštném pralese na úpatí pohoří jihovýchodního Madagaskaru. Proces zpracování divokého pepře je velmi složitý. Pepřová zrnka obsahují hodně vody a jsou hodně křehká. Na výrobu 1 kg bourbonského pepře je zapotřebí deset kilogramů čerstvých pepřových zrnek. Proto je velmi vzácný.
Bourbonský pepř má specifický dřevitý, až zemitý nádech se znaky pryskyřice. Ve vůni můžeme najít náznak citrusů a sladkého ovoce a jeho čerstvá chuť je dlouho intenzivní. Pálivost bourbonského pepře nastupuje pomalu a není tak silná jako u běžného černého pepře. Zato celkem dlouho přetrvává.
Zkuste jej přidat do salátů, k vepřovému, jehněčímu nebo i rybímu masu. Hodí se také k měkkým, bílým ovčím sýrům. Zajímavě také ochutí nakládané okurky, paštiky a zeleninu. Můžete jej ale také využít při přípravě sladkých dezertů.
Nakupte za:
949 Kč / 150g
Pepř bourbonský (Piper borbonense), je divoce rostoucí pepř, který roste v deštném pralese na úpatí pohoří jihovýchodního Madagaskaru. Proces zpracování divokého pepře je velmi složitý. Pepřová zrnka obsahují hodně vody a jsou hodně křehká. Na výrobu 1 kg bourbonského pepře je zapotřebí deset kilogramů čerstvých pepřových zrnek. Proto je velmi vzácný.
Bourbonský pepř má specifický dřevitý, až zemitý nádech se znaky pryskyřice. Ve vůni můžeme najít náznak citrusů a sladkého ovoce a jeho čerstvá chuť je dlouho intenzivní. Pálivost bourbonského pepře nastupuje pomalu a není tak silná jako u běžného černého pepře. Zato celkem dlouho přetrvává.
Zkuste jej přidat do salátů, k vepřovému, jehněčímu nebo i rybímu masu. Hodí se také k měkkým, bílým ovčím sýrům. Zajímavě také ochutí nakládané okurky, paštiky a zeleninu. Můžete jej ale také využít při přípravě sladkých dezertů.
energetická hodnota: |
1068kj /255kcal |
tuky: | 3,3g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1g |
sacharidy: | 64,8g |
z toho cukry: | 0,6g |
bílkoviny: | 11g |
sůl: | 0,01g |