„Zlaté rozinky jsou pěkně slaďoučké, i když neobsahují žádný přidaný cukr!
Skvěle se hodí do jakékoliv snídaňové směsi, v kombinaci s oříšky a brusinkami, ale také do müsli a domácí granoly. Zkoušeli jste je použít i při pečení? Barevně obohatí domácí pečivo a dodají mu sladkost a šťavnatost. Rozinky jsou navíc bohaté na železo a vlákninu.
Rychle s nimi zaženete hlad a dobijete energii!"
Nakupte již od:
35 Kč / 100g
Zlaté rozinky jsou pěkně slaďoučké, i když neobsahují žádný přidaný cukr!
Skvěle se hodí do jakékoliv snídaňové směsi, v kombinaci s oříšky a brusinkami, ale také do müsli a domácí granoly.
Zkoušeli jste je použít i při pečení?
Barevně obohatí domácí pečivo a dodají mu sladkost a šťavnatost.
Rozinky jsou navíc bohaté na železo a vlákninu.
Rychle s nimi zaženete hlad a dobijete energii!
Strom, kde by rostly rozinky, nikde na světě nenajdete. Jde totiž o sušené plody vinné révy. Ale pozor, ne každá seschlá bobule vinné révy je automaticky rozinka. Pro jejich výrobu sadaři sahají po těch nejsladších odrůdách.
Váháte, jestli přibalit do kabelky nebo batohu sladkou tyčinku? Poradíme vám: vezměte si rozinky. Dodají vám energii, a ještě si na nich báječně pošmáknete.
Malé, velké, s pecičkami, bez, tmavé nebo světlé – hrozinek je na trhu celá řada. K nejznámějším patří velké, masité sultánky a menší, drobnější korintky bez peciček. Někdo uzobává rozinky jen tak, aby zahnal hlad. Dobře chutnají v ovesné kaši, pudinku, nákypu nebo žemlovce, a samozřejmě nesmí chybět v jablečném štrůdlu. Hospodyňky je přidávají do nejrůznějších moučníků, do omáček nebo ke zjemnění chuti u pečené zvěřiny.
Kdo chce zdravě posvačit, může vybírat mezi rozinkami natural, rozinkami v hořké čokoládě, v rumu a hořké čokoládě, v mléčné čokoládě, v jogurtu, v karobu a v karamelu. Nebo si dopřát delikatesu, a to rozinky tříbarevné, tedy máčené v jogurtu, karamelu a mléčné čokoládě.
Rozinky jsou nejenom velice dobré, ale také prospěšné pro naše zdraví. Cenné látky, které potřebujeme, jsou navíc v koncentrované podobě.
Spor o to, jestli se správně píše „rozinky“ nebo „hrozinky“, neměl a patrně ani nebude mít svého vítěze. Z jazykového hlediska se mohou užívat oba tvary. Podstatné je, že ať se přikloníte k jakékoli možnosti, na chuti tohoto báječného sušeného ovoce to nic nemění. Rozinky se suší buď horkým vzduchem nebo na sluníčku, kde zůstávají až dva týdny, dokud samy neodpadnou od stopky.
energetická hodnota: |
1264kj /302kcal |
tuky: | 0,5g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1g |
sacharidy: | 79,2g |
z toho cukry: | 59,2g |
bílkoviny: | 3,4g |
sůl: | <0,01g |