Nakupte za:
149 Kč / 475ml
Sójová omáčka s tradiční chutí v bio kvalitě, bez zvýrazňovačů chuti, barviv ani umělých sladidel. Používá se především k dochucování pokrmů. Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná a kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Nejčastěji se označuje jako chuť „lahodná“ nebo „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu.
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
energetická hodnota: |
2050kj /60kcal |
tuky: | 0g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0g |
sacharidy: | 6g |
z toho cukry: | 3g |
bílkoviny: | 9g |
sůl: | 5,26g |