„Proslazené višně mají skvělou sladko-kyselou chuť.
Višně jsou navíc bohaté na minerály, vlákninu a stopové prvky. Zkuste je použít při pečení koláčů, muffinů, a cookies.
Přidejte je do své oblíbené granoly, do jogurtu nebo ovesné kaše. Jejich chuť Vás přímo uchvátí!!
Nakupte za:
149 Kč / 250g
Proslazené višně mají skvělou sladko-kyselou chuť.
Višně jsou navíc bohaté na minerály, vlákninu a stopové prvky.
Zkuste je použít při pečení koláčů, muffinů, a cookies.
Přidejte je do své oblíbené granoly, do jogurtu nebo ovesné kaše.
Jejich chuť Vás přímo uchvátí!
Višně možná nejsou tak vyhledávané jako třešně, ale je to obrovská chyba. I toto ovoce je přírodním rezervoárem látek, které potřebujeme k dobře fungujícímu zdraví. A hlavně báječně chutnají! Nejsou sice tak sladké, ale to vůbec nevadí. Dokonce je to jejich určitá výhoda.
Právě z višní se připravují fantastické likéry, které mají dlouhou tradici. Na tyto tekuté životabudiče nedal dopustit třeba jeden z nejslavnějších francouzských vojevůdců, Napoleon Bonaparte. Stejně tak vynikající jsou višně sušené. Když je namočíte do čokolády a obalíte v sypaným kokosu, budete se olizovat za ušima ještě druhý den.
Dejte si je k snídani: zpestří jakoukoli cereální směs nebo jimi ochuťte obilninovou kaši. Poslouží i jako zdravá přesnídávka nebo dezert. Je to lehká, energetická svačinka, která vám okamžitě dobije baterky a zlepší náladu.
Byla to právě jihovýchodní Evropa, která dala světu toto výborné ovoce. A kromě ní ho ve stejnou dobu nabídla i západní Asie a Indie. Višeň obecná je nenápadný strom, který dorůstá do výšky 5 až 10 metrů. V Evropě patří k největším pěstitelům známá ovocnářská velmoc, a tou je Polsko. Po čerstvém ovoci se nemá pít, rychle kvasí a může způsobit střevní potíže.
energetická hodnota: |
1456kj /348kcal |
tuky: | 0,42g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0g |
sacharidy: | 83,3g |
z toho cukry: | 59,8g |
bílkoviny: | 2,8g |
sůl: | <0,04g |