Nakupte za:
199 Kč / 500g
Vlašské ořechy prémiové kvality o velikosti JUMBO, dovážené z USA a Chile, obsahují 90% světlých půlek.
Nejsou tak trpké, jako vlašské ořechy z Evropy, a navíc se sklízejí v první polovině roku - můžete tak mlsat čerstvé vlašské ořechy z aktuální roční sklizně i předtím, než dozrají vlašské ořechy v Evropě :)
Vlašské ořechy jsou vynikající v koláčích, nepostradatelné jsou ve vánočním cukroví, ale milujeme je i v salátech, rizotu či těstovinách. Můžete si z nich připravit bazalkové pesto či ořechové máslo, zkuste je přidat do granoly či si je vychutnejte jen tak. Vlašské ořechy jsou skvělé v jakékoliv úpravě!
Ačkoliv řada Čechů má ořešák královský na zahradě, největším producentem vlašských ořechů je Čína a USA. Zajímavé je, že vlašské ořechy se na stromu začínají tvořit ještě předtím, než se na větvích objeví listy. Sklízejí se ale až na konci prázdnin nebo v průběhu září. Pokud si je chcete sami natrhat, používejte raději rukavice, ořešákové silice zbarví pokožku dohněda.
Ořešák královský patří mezi nejčastěji pěstované dřeviny na světě. V některých kulturách se vlašské ořechy staly symbolem plodnosti. Řadě z nás zase jejich tvar a zvrásněný povrch připomínají lidský mozek.
Nejčastěji máme vlašské ořechy z Ukrajiny, kde se jim skvěle daří nejlépe a podle nás jsou odsud (pokud pomineme ty z vlastních zahrádek) i nejchutnější. Každou várku pečlivě kontrolujeme, abychom vám doručili ty nejlepší a nejlahodnější ořechy.
energetická hodnota: |
2954kj /705kcal |
tuky: | 65g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 6g |
sacharidy: | 14g |
z toho cukry: | 1,1g |
bílkoviny: | 15g |
sůl: | <0,025g |