„Jediné želé, které neobsahuje cukr!
Medvídci bez cukru jsou totiž slazeni stévií. Chuťově jsou i přesto pěkně slaďoučcí a ani nepoznáte, že obsahují 0% cukru!
Pokud se snažíte omezit cukr nebo se mu úplně vyhnout, nemusíte si odpírat želé!
Ochutnejte medvídky bez cukru a mlsejte bez výčitek!"
Nakupte již od:
29 Kč / 70g
Jediné želé, které neobsahuje cukr!
Medvídci bez cukru jsou totiž slazeni stévií.
Chuťově jsou i přesto pěkně slaďoučcí a ani nepoznáte, že obsahují 0% cukru!
Pokud se snažíte omezit cukr nebo se mu úplně vyhnout, nemusíte si odpírat želé!
Ochutnejte medvídky bez cukru a mlsejte bez výčitek!
Nejdříve přišli na svět gumoví medvídci, ale pak je rychle následovali další kamarádi ze zvířecí říše. Dnes si tyto sladké bonbóny všech možných příchutí můžeme dopřát v podobě roztomilých, pestrobarevných žabek, myšek, delfínů, žížal, žraloků, hadů, červíků, motýlků či exotických tarantulí. Někdo dává přednost sladším figurkám, jiní si naopak pochutnají na těch, které jsou mírně nakyslé. Oblíbené jsou i různé jednoduché tvary, třeba písmenka abecedy nebo autíčka, letadla, domečky, srdíčka nebo balóny.
Tyto měkké, želatinové bonbóny, které svou konzistencí připomínají ohebnou gumu, se výborně hodí k nejrůznějším příležitostem. Neměly by chybět na žádné pořádné dětské oslavě, ale najdou také uplatnění v podobě drobného dárečku či milé pozornosti.
Nejčastěji se jejich chuť inspiruje jablkem, jahodami, malinami, ale chutnají i po ananasu, citrónu nebo pomeranči. K výrobě želé se velice často používá agar, který se získává z mořských řas.
Zkrátka a dobře, gumový medvídek je fenomén, který nás doprovází už desítky let. Ti největší výrobci jich chrlí ne desetitisíce či statisíce, ale miliony, aby ukojili touhu po této sladkosti na celém světě.
S nápadem vyrábět želatinové sladkosti ve tvaru medvídka přišla firma Haribo, a to v roce 1922 v německém městě Bonn. Přesněji řečeno, za tímto počinem stojí Hanse Riegel starší, který se do tohoto projektu pustil už jako zkušený cukrář.
A jak už to v podobných případech bývá, dobrotu vařila rodina nejprve ve velkých hrncích a zásobovala sousedy z bližšího i vzdálenějšího okolí. Odezva byla skvělá, ohební, sladcí, roztomilí medvídci šli doslova na dračku. Postupem času se výrobní postup zrychlil, zdokonalil a s cukrovinkou se seznámili lidé nejen v celém Německu, ale i v Evropě a na ostatních kontinentech.
Cukrovinky, želé s náhradními sladidly
Složení: sladidla (maltitol syrup, steviol glykosidy), voda, želatina, regulátor kyselosti: kyselina citronová, aroma, potravinářské barvivo (koncentrát ze spiruliny a světlice barvířské), koncentrát šťávy z černé mrkve, koncentrát z hroznového vína, barviva (kurkumin, paprikový extrakt), rostlinný olej kokosový, leštící látky (včelí vosk,karnaubský vosk).
Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.
Minimální trvanlivost: 08-10 měsíců
Země původu: Belgie
energetická hodnota: |
846kj /203kcal |
tuky: | 0,2g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2g |
sacharidy: | 73,3g |
z toho cukry: | 0g |
bílkoviny: | 6,3g |
sůl: | 0,03g |