Zpátky na blog
+ servings
Vytisknout recept
4.69 z 16 hlasů

Recept na banánové lívance bez mouky z ovesných vloček

Tyto bezlepkové banánové lívance jsou jednoduché na přípravu, chutnají skvěle a jsou ideální snídaní po ranním tréninku, protože obsahují zdravé sacharidy a 12 g bílkovin na porci.
Doba přípravy5 minutes
Doba vaření30 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Vegetariánská
Klíčové slovo: banánové lívance, banánové lívanečky
Dávka: 4 porce

Ingredience

  • 2 zralé banány
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku mandlového nebo ovesného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálku ovesných vloček
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky soli

Postup

  • Všechny ingredience rozmixujeme ve výkonném mixéru do hladkého těsta. Nechte těsto uležet v mixéru, zatímco budete rozehřívat pánev.
  • Lehce potřete pánev kokosovým olejem, máslem nebo olivovým olejem a dejte na střední teplotu.
  • Lívanečky pečeme do zlatova.
  • Lívanečky jsou vynikající samotné, ale my je máme nejraději s čekankovým či javorovým sirupem.
  • Tip: Pokud hnědnou příliš rychle, musíte snížit teplotu. (Většinou začínáme na středním plameni a poté snižuji teplotu na nižší plamen)