Zpátky na blog
+ servings
Vytisknout recept
4.80 z 10 hlasů

Recept na jednoduché noky s krémovou omáčkou

Dokonalý italský gastronomický zážitek.
Doba přípravy5 minutes
Doba vaření20 minutes
Celková doba25 minutes
Dávka: 4 porce

Ingredience

  • 1 a 1/2 šálku kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 500 g vakuově balených bramborových noků
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání nebo rostlinné smetany
  • 1/2 šálku bazalkového pesta
  • 1 šálek strouhaného parmazánu
  • rajčata a parmazán na ozdobu

Postup

  • V hluboké pánvi vařte noky ve vývaru 2 až 3 minuty. Pokud se noky lepí na dno pánve, snižte trochu teplotu.
  • Do pánve nalijte smetanu, přidejte sýr, pesto a snižte teplotu na středně nízkou.
  • Pokračujte ve vaření noků ve smetanové omáčce, dokud omáčka nezhoustne – asi 3 až 4 minuty.
  • Gnocchi podáváme s parmazánem a rajčátky.