Zpátky na blog
+ servings
Vytisknout recept
4.50 z 2 hlasů

Recept: Thajský salát se sezamovou zálivkou

Připravte si jednoduchý thajský salát se sezamovou zálivkou. 
Doba přípravy15 minutes
Celková doba15 minutes
Chod: Hlavní chod, Salát
Kuchyně: Vegetariánská
Klíčové slovo: thajský salát
Dávka: 4 porce

Ingredience

Zálivka

  • 1/3 šálku sezamového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce tamari omáčky
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce šťávy z limetky
  • 1 lžíce zázvoru

Na salát

  • 450 g mražených fazolek
  • 5-6 šálků kadeřávku
  • 3 mrkve
  • 2 papriky
  • 1 šálek koriandru
  • 3 jarní cibulky
  • 3/4 šálku kešu ořechů

Postup

  • Všechny ingredience na zálivku rozmixujte. Ochutnejte a upravte podle svých preferencí. 
  • Fazolové lusky povaříme 3–5 minut v hrnci s vroucí vodou. Sceďte a nechte vychladnout.
  • Nakrájejte kadeřávek, mrkev, papriku, lístky koriandru a zelenou cibulku na tenké proužky nebo kousky.
  • Vložte fazolové lusky do sekáčku nebo robotu a 5krát pulzujte, abyste získali nasekanou texturu. Přendejte do misky a stejný postup opakujte u kešu oříšků. Smíchejte kapustu, mrkev, papriku, koriandr, jarní cibulku, fazolové lusky a kešu. 
  • Zalijte dresinkem, několikrát jemně promíchejte a ihned podávejte.