Zpátky na blog
+ servings
Těsto na belgické vafle
Vytisknout recept
4.67 z 27 hlasů

Recept na nejlepší těsto na domácí belgické vafle

Milujete belgické vafle? Vyzkoušejte náš nejoblíbenější recept na domácí belgické vafle.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření30 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: belgická
Klíčové slovo: belgické vafle, vafle
Dávka: 6 vaflí

Equipment

  • 1 vaflovač

Ingredience

  • 0,50 lžičky soli
  • 175 g hladké mouky
  • 3 ks vejce
  • 7 lžic rostlinného oleje
  • 150 ml mléka
  • 1 lžíce cukr krystal
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice

Postup

  • Smíchejte v míse sůl, hladkou mouku, cukr a prášek do pečiva.
  • Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte v tuhý sníh.
  • K suchým přísadám přidejte rostlinný olej, mléko a žloutky. Mixujte, dokud není těsto hladké.
  • Do těsta opatrně vmíchejte vyšlehané bílky.
  • Hotové těsto nalijte do vaflovače a pečte 10-15 minut.
  • Podávejte s oblíbeným toppingem, například javorovým sirupem, marmeládou, medem nebo nutellou.