Zpátky na blog
+ servings
Polévka z červené čočky
Vytisknout recept
5 z 1 hlasu

Recept: Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky se hodí do letního i zimního jídelníčku. V létě oceníte její lehkost a rychlost přípravy, v zimě zas příjemně zahřeje a pokud přidáte chilli, pomůže vám bojovat se zimními bacily.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření35 minutes
Celková doba45 minutes
Chod: Polévka
Kuchyně: Veganská, Vegetariánská
Klíčové slovo: čočková polévka, polévka z červené čočky
Dávka: 4 porce

Ingredience

  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku prolisovaný
  • 2 mrkve
  • 1/2 šálku červené čočky
  • 1 plechovka rajčatového pyré nebo krájených rajčat
  • zeleninový vývar
  • čerstvý koriandr
  • petrželka na ozdobu

Postup

Příprava čočky

  • Proplácheme čočku, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
  • Vodu nesolíme a vaříme 15 minut.

Příprava polévky

  • Na pánvi zpěníme cibulku a přidáme mrkev. Tři minuty restujeme.
  • Do pánve přidáme zeleninový vývar, česnek, rajčata (nebo pyré), nasekaný koriandr a uvařenou čočku. Promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • Vaříme dalších 20 minut a je hotovo.