Zpátky na blog
+ servings

Recept: Nejlepší čokoládové brownies s lyofilizovaným ovocem

Vynikající a hlavně pořádně čokoládový recept na nejlepší brownies s lyofilizovaným ovocem, který jsme upekli z extra dávky pravé belgické čokolády.
Doba přípravy20 minutes
Doba vaření25 minutes
Celková doba45 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: brownies s lyofilizovaným ovocem, nejlepší čokoládové brownies, recept na brownies
Dávka: 1 plech

Ingredience

Postup

  • Vyšlehejte vejce a postupně do nich přidávejte cukr. Šlehejte tak dlouho (zhruba 5 minut), dokud vám nevznikne nadýchaná pěna.
  • Prosejte mouku a kakao přes síto, aby tam nebyly žádné hrudky.
  • Připravte vodní lázeň a zahřejte vodu na 45°C. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu s kousky másla a pomalu míchejte, dokud se vše nerozpustí.
  • Rozpuštěnou čokoládu s máslem pomalu vmíchejte do vyšlehané pěny a důkladně promíchejte.
  • Pomalu přidávejte mouku s kakaem a mixujte mixérem, dokud se všechny složky nespojí.
  • Hladké těsto dejte do vymazané formy a z počátku pečte 10 minut na 200 °C, poté teplotu snižte na 180  °C a pečte dalších 15 minut.
  • Poté nechte čokoládové brownies vychladnout venku (nikoliv v troubě) a můžete na ně nalít čokoládovou polevu a ozdobit lyofilizovaným ovocem a ořechy.