Zpátky na blog
Babiččina nejvláčnější tvarohová bábovka Luxusní recept
Vytisknout recept
4.67 z 36 hlasů

Babiččina nejvláčnější tvarohová bábovka: Luxusní recept

Když se řekne bábovka, každý si představíme trochu něco jiného. Pro nás je to tato tradiční babiččina tvarohová bábovka s kokosem. Je vynikající, vláčná a hlavně ji můžete udělat i ve zdravější variantě, kdy nahradíte cukr javorovým sirupem.
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bábovka, tvarohová bábovka

Ingredience

  • 250 g měkkého tvarohu z vaničky
  • 2 vejce
  • 4 PL kokosového oleje 100g (vrchovaté lžíce)
  • 0,5 hrnku cukru ve zdravé verzi 5 PL javorového sirupu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 0,5 hrnku jemně strouhaného kokosu
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 PL vanilkové extraktu
  • mléko podle potřeby, v případě varianty s javorovým sirupem nepoužíváme
  • hrst nasekaných pekanových ořechů
  • 1 PL citronové kůry nebo pomerančové
  • hrst rozinek
  • kakao podle potřeby (pokud chcete dvoubarevnou)
  • tuk na vymazání formy

Postup

  • Vyšlehejte 2 vejce s 5 PL javorového sirupu nebo 0,5 hrnku cukru.
  • Přidejte 250 g měkkého tvarohu a 4 lžíce kokosového oleje.
  • Postupně vmíchejte 1 hrnek hladké mouky, 0,5 hrnku kokosu, 1 kypřicí prášek, 1 lžíci vanilkového extraktu, citronovou kůru, nasekané pekanové ořechy, rozinky a přidávejte mléko dle potřeby pro vhodnou konzistenci těsta.
  • Vymažte formu tukem a vysypte hrubou moukou či kokosem.
  • Vlijte těsto do připravené formy.
  • Vložte formu do trouby a pečte na 165 stupňů cca hodinu, dokud není bábovka zlatohnědá a propečená (test špejlí).
  • Po upečení nechte bábovku trochu vystydnout a poté ji opatrně vyklopte z formy.