Zpátky na blog
+ servings

Božsky vláčná hrnková kokosová bábovka: Bez vajec a bez mléka

Veganská bábovka, kterou zvládne opravdu každý. Tento recept na kokosovou bábovku můj syn miluje a věřím, že si ho oblíbíte i vy.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření1 hour
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: bábovka, kokosová bábovka, veganská bábovka
Servings: 1 bábovka

Ingredients

  • 0,5 hrnku krupicového cukru
  • 1 plechovka kokosového mléka 400 ml (Real Thai)
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 0,5 hrnku hrnku kokosového oleje rozehřátého
  • 1,5 hrnku hrnku strouhaného kokosu
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 PL jablečného octa nebo citronové šťávy
  • Špetka soli
  • 1 ČL vanilkového extraktu volitelné
  • 2 PL javorového sirupu volitelné

Instructions

  • Předehřejte troubu na 175 °C a důkladně vymažte formu na bábovku (nejlépe kokosovým olejem a vysypte trochou strouhaného kokosu).
  • Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience - mouku, cukr, strouhaný kokos, prášek do pečiva a špetku soli.
  • V jiné míse smíchejte všechny mokré ingredience - kokosové mléko, rozehřátý kokosový olej, jablečný ocet nebo citronovou šťávu a případně vanilkový extrakt a javorový sirup.
  • Postupně přilévejte mokrou směs do suché a jemně míchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
  • Těsto přelijte do připravené formy a povrch uhlaďte stěrkou.
  • Pečte v předehřáté troubě přibližně 50-60 minut. Po 45 minutách zkontrolujte špejlí, zda je bábovka propečená - špejle by měla zůstat suchá.
  • Po upečení nechte bábovku 10 minut chladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
  • (volitelně) Ozdobte moučkovým cukrem nebo kokosem.