Předehřejte troubu na 175 °C a důkladně vymažte formu na bábovku (nejlépe kokosovým olejem a vysypte trochou strouhaného kokosu).
Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience - mouku, cukr, strouhaný kokos, prášek do pečiva a špetku soli.
V jiné míse smíchejte všechny mokré ingredience - kokosové mléko, rozehřátý kokosový olej, jablečný ocet nebo citronovou šťávu a případně vanilkový extrakt a javorový sirup.
Postupně přilévejte mokrou směs do suché a jemně míchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
Těsto přelijte do připravené formy a povrch uhlaďte stěrkou.
Pečte v předehřáté troubě přibližně 50-60 minut. Po 45 minutách zkontrolujte špejlí, zda je bábovka propečená - špejle by měla zůstat suchá.
Po upečení nechte bábovku 10 minut chladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
(volitelně) Ozdobte moučkovým cukrem nebo kokosem.