Zpátky na blog

Dokonalé domácí arašídové sušenky – za 30 minut hotové

Jednoduché máslové sušenky s arašídovým máslem bude milovat celá vaše rodina. A navíc je máte hotové za 30 minut.
Doba přípravy5 minutes
Doba vaření13 minutes
Course: Dezert
Cuisine: Americká
Keyword: arašídové máslo, arašídové sušenky, recepty z arašídového másla, sušenky
Servings: 0

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 60 g cukru
  • 1 ks vejce
  • 80 g arašídového másla
  • 60 g změklého másla
  • 1 sáček vanilkového cukru nebylo v původním receptu, ale běžně se používá

Postup

  • V míse smíchejte arašídové máslo, máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce. Důkladně promíchejte, až vznikne hladká směs.
  • Přisypte mouku, sůl a prášek do pečiva a hněťte tak dlouho, než vznikne krásně hladké těsto.
  • Z těsta vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi jednotlivými kuličkami nechte dostatečný prostor, protože se při pečení rozšíří.
  • Každou kuličku lehce stlačte vidličkou, abyste vytvořili charakteristický mřížkový vzor.
  • Předehřejte troubu (elektrickou na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C) a sušenky pečte asi 10 až 13 minut, dokud okraje nezezlátnou.
  • Po upečení jsou sušenky stále měkké, nechte je proto "dojít" přímo na plechu. Až poté je přendejte na mřížku k úplnému vychladnutí.