1sáček vanilkového cukrunebylo v původním receptu, ale běžně se používá
Postup
V míse smíchejte arašídové máslo, máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce. Důkladně promíchejte, až vznikne hladká směs.
Přisypte mouku, sůl a prášek do pečiva a hněťte tak dlouho, než vznikne krásně hladké těsto.
Z těsta vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi jednotlivými kuličkami nechte dostatečný prostor, protože se při pečení rozšíří.
Každou kuličku lehce stlačte vidličkou, abyste vytvořili charakteristický mřížkový vzor.
Předehřejte troubu (elektrickou na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C) a sušenky pečte asi 10 až 13 minut, dokud okraje nezezlátnou.
Po upečení jsou sušenky stále měkké, nechte je proto "dojít" přímo na plechu. Až poté je přendejte na mřížku k úplnému vychladnutí.