Zpátky na blog
+ servings
Vytisknout recept
4.50 z 2 hlasů

Nejlepší kakaové sádlovky s marmeládou

Upečte si společně s námi kakaové sádlovky s marmeládou, které se řadí mezi to nejtradičnější vánoční cukroví. Ve spoustě rodinách se recept přenáší z generace na generaci a jinak tomu není ani u nás.
Doba přípravy1 hour
Doba vaření10 minutes
Chod: vánoční cukroví
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: kakaové sádlovky, sádláčky, sádláky, sádlové cukroví, sádlovky, sádlovky s marmeládou
Dávka: 70 kusů

Ingredience

Postup

  • Vlašské ořechy si rozmixujeme, odvážíme požadované množství a vložíme do velké mísy.
  • Přidáme prosátý moučkový cukr, hladkou mouku a kakao nebo kakaový prášek.
  • Všechny sypké suroviny promícháme.
  • K sypkým surovinám dáme sádlo. Rozkrájíme si ho na menší kousky a rukama vypracujeme těsto do tvárné hmoty.
  • Vypracované těsto necháme odpočívat v chladnu přibližně 10 minut.
  • Odpočaté těsto si rozdělíme na čtyři díly. Každý díl vyválíme do 30 cm dlouhého hada, kterého rozkrájíme na 1,5 cm velké kousky. Z nich postupně vyválíme kuličky, položíme na plech a doprostřed uděláme malíčkem dolík.
  • Takto připravené sádlovky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a umístíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme na 180 °C zhruba 10 minut.
  • Po upečení necháme sádlovky vychladnout a poté začneme zdobit.
  • Důlek pomažeme marmeládou a vložíme do něj lískový oříšek. Místo oříšku můžete použít mandli nebo kandované ovoce.
  • Hotové sádlovky necháme v chladnu odležet přibližně 7 dní.