Zpátky na blog

Nejlepší vláčná mrkvová bábovka s jablky a ořechy

Zdravější alternativa klasické bábovky, která voní po skořici a kokosu. Mrkvová bábovka s jablky a ořechy je dokonale vláčná a sladká.
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bábovka, mrkvová bábovka, mrkvová bábovka recept

Equipment

  • forma na bábovku

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 300 g nastrouhaných jablek
  • 100 g nastrouhané mrkve
  • 5-10 PL javorového sirupu ze použít i med nebo čekankový sirup, jen to změní chuť bábovky
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 3 vejce
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 ČL skořice
  • 1/2 ČL mletého zázvoru
  • 1/4 ČL kardamonu
  • 1/4 ČL mletého hřebíčku
  • 150 g kokosového mléka Real Thai
  • 100 ml kokosového oleje
  • Hrst nahrubo nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů
  • Hrst rozinek
  • Olej na vymazání formy

Postup

  • Nastrouháme jablka a mrkev, nevymačkáváme šťávu!
  • Ve velké míse smícháme vejce, kokosové mléko, citronovou šťávu a koření.
  • Postupně přidáváme jablka, mrkev, špetku soli, vanilkový extrakt, kokosový olej, ořechy, rozinky, mouku a prášek do pečiva.
  • Vše důkladně promícháme a nalijeme do předem vymazané formy na bábovku.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C 50-70 minut. Před vyndáním provedeme test špejlí.