Předehřejete troubu na 165 stupňů Celsia.
Ve velké míse vyšlehejte 0,5 hrnku cukru spolu s vajíčky.
V druhé míse smíchejte 3 hrnky hladké špaldové mouky, 1 prášek do pečiva, 1,5 hrnku najemno nasekaných lískových ořechů (nebo jiných ořechů) a 1 lžičku skořice a citronovou kůru.
Do směsi vajec a cukru postupně přidejte 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje a 2 PL vanilkového extraktu, a míchejte, dokud nebudou všechny ingredience dobře smíchané.
Nyní postupně přidejte směs mouky s ořechy do tekuté směsi, a míchejte dokud nebudou všechny ingredience dobře propojené.
Vymažte formu na bábovku a nalijte do ní připravené těsto.
Pečte bábovku po dobu 50-60 minut. Během prvních 30 minut pečení troubu neotevírejte, aby bábovka neklesla.
Otestujte špejlí, zda je hotová.
Vyndejte bábovku z trouby a nechte ji vychladnout. Poté ji vyklopte.
Po vyklopení a vychladnutí ji můžete pocukrovat.