Zpátky na blog
nejlepší ořechová bábovka
Vytisknout recept
5 z 4 hlasů

Nejvláčnější hrníčková ořechová bábovka

Nejlepší recept na ořechovou bábovku, kterou si zamilujete. Je vláčná a voňavá, ale hlavně jednoduchá a rychlá.

Ingredience

  • 3 hrnky hladké špaldové mouky
  • 1,5 hrnku lískových ořechů nebo jiných - cca 250 g
  • 0,5 hrnku cukru pokud rádi sladíte tak 1-1,5
  • 2 hrnky mléka
  • 2 vejce
  • 1 hrnek oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 PL vanilkového extraktu z pravé vanilky (lze nahradit vanilkovým cukrem)
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička citronové kúry

Postup

  • Předehřejete troubu na 165 stupňů Celsia.
  • Ve velké míse vyšlehejte 0,5 hrnku cukru spolu s vajíčky.
  • V druhé míse smíchejte 3 hrnky hladké špaldové mouky, 1 prášek do pečiva, 1,5 hrnku najemno nasekaných lískových ořechů (nebo jiných ořechů) a 1 lžičku skořice a citronovou kůru.
  • Do směsi vajec a cukru postupně přidejte 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje a 2 PL vanilkového extraktu, a míchejte, dokud nebudou všechny ingredience dobře smíchané.
  • Nyní postupně přidejte směs mouky s ořechy do tekuté směsi, a míchejte dokud nebudou všechny ingredience dobře propojené.
  • Vymažte formu na bábovku a nalijte do ní připravené těsto.
  • Pečte bábovku po dobu 50-60 minut. Během prvních 30 minut pečení troubu neotevírejte, aby bábovka neklesla.
  • Otestujte špejlí, zda je hotová.
  • Vyndejte bábovku z trouby a nechte ji vychladnout. Poté ji vyklopte.
  • Po vyklopení a vychladnutí ji můžete pocukrovat.