Zpátky na blog
+ servings

Plněné košíčky s čokoládovým krémem

Naše plněné košíčky mají křehké máslové těsto s ořechy a výrazný čokoládový krém, který se krásně rozplývá na jazyku. Upečte si je na Vánoce s námi taky.
Doba přípravy30 minutes
Doba vaření20 minutes
Course: Dezert, vánoční cukroví
Cuisine: Česká
Keyword: košíčky s čokoládou, plněné košíčky, Plněné košíčky čokoládovým krémem
Servings: 30 kusů

Ingredience

Čokoládový krém

  • 200 g hořké belgické čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 50 g másla
  • 50 g vypeckovaných datlí

Zdobení

  • lyofilizované maliny
  • cukrářské zdobení

Postup

  • Vypracujte těsto z mouky, cukru, ořechů, másla a žloutku.
  • Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 30 minut odpočívat do lednice.
  • Odpočaté těsto vyválejte na 3 mm hrubý plát, ze kterého vykrajujte kolečka a vtlačujte je do formiček.
  • Pečte při 170 °C na horní a dolní ohřev asi 15 až 20 minut dokud nezačnou růžovět okraje.

Čokoládový krém

  • Zahřejte v menším hrnci smetanu, ale nevařte ji.
  • Nalijte smetanu na čokoládu a míchejte dokud se nerozpustí.
  • Přidejte máslo a najemno rozmixované datle.
  • Vše důkladně promíchejte, dokud se datle pořádně nerozmělní.
  • Hotový krém dejte vychladit a následně ho vyšlehejte mixérem.

Plnění a zdobení

  • Naplňte cukrářskou zdobičku krémem a naplňte košíčky vámi požadovaným tvarem.
  • Posypte drcenými lyofilizovaným malinami a cukrářským zdobením.